stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Familie Tr?tschel en K?ther in Dresden, Duitsland



Profiel afbeelding

Beste lezer, 

Ik zoek gegevens over het echtpaar Kurt Trötschel en Agnes Köther.

Kurt Trötschel en Agnes Köther trouwden in Dresden, datum onbekend. De ouders van Agnes en Kurt zijn mij ook onbekend. Beiden stierven in Dresden. Kurt Trötschel op 06-09-1973 en Agnes Köther op 15 -07-1979 . Kurt Trötschel is geboren in Brockau, Duitsland op 26-11-1903 en Agnes is geboren in Weiszwasser, Duitsland 04-06-1902. Deze gegevens heb ik gekregen van hun familie, die mij verder ook niets kon vertellen.

Agnes had al een kind, Hildegard Elfriede, op haar geboorteakte ( Dresden 18 -12-1926) staat dat dat de vader onbekend is. Zij heeft later de achternaam Trötschel gekregen, waarschijnlijk bij het huwelijk van Agnes en Kurt.

Kurt en Agnes hebben sowieso nog een dochter gekregen Mara Trötschel, geboortedatum onbekend.

De verdere levensloop van dochter Hildegard Elfriede Trötschel is mij bekend : zij trouwde de Nederlander Johan Dirk van Sprang in 1945, verhuisde naar Nederland en kreeg met hem een zoon en een dochter.

Het gaat mij dus om de gegevens van Agnes Köther en Kurt Trötschel. Waar en wanneer zijn zij getrouwd. Wie zijn hun ouders en eventuele broers en zussen. Ook weet ik niet of zij nog meer kinderen hebben gekregen. En gegevens over dochter Mara.

In de Nederlandse archieven heb ik niets over dit echtpaar kunnen vinden, ook niet bij het CBG. Ook tot nu toe niet op verschillende internetsites zoals Geneanet en Familysearch. Misschien dat iemand toevallig ook een van deze families onderzoekt of mij kan vertellen hoe ik het onderzoek in Dresden kan aanpakken.

mvg Ilse Lansbergen

E.L.M. Lansbergen-Offermans - 8 jan 2017 - 14:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu