stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Familie Betting

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dag lezer van mijn bericht,

Zou iemand mij op weg kunnen helpen naar Duitse genealogische sites, die mij inzicht kunnen geven naar herkomst van de familie Betting uit Bocholt-Spork in de buurt van de grens met Dinxperlo. De familie van Joan/Johannes Bernardus Betting uit Lichtenvoorde. Hij is geneutraliseerd tot Nederlander bij zijn huwelijk Johannes Bernardus Betting met Berndina Toebes, legalisatie tot Nederlander op 13 juli1837.  Deze huwelijksbijlagen heb ik gevonden bij zoek akten. Ik ben ook bekend met het artikel van familie Hamers uit Velsen over de familie Betting uit Bocholt- Spork!

Alvast bedankt voor het doorlezen van mijn verzoek.

Vriendelijke groet,

Johan Smit

Johan Smit

Hallo Johan, voor als nog, dit gevonden:

Elisabeth Gertrud Betting, geb. op 23-06-1913 in Bocholt-Spork, gehuwd op 19-10-1941 te Bocholt en overl. op 23-02-2003 te Bocholt-Liedern. Zij huwde met ene: Wilhelm Schmeink, geb. op 05-04-1890 te Bocholt-Liedern en overl. op 20-07-1969 te Bocholt-Liedern.

Ook nog gevonden, het overl van ene: Hendrikus Betting op 24-07-1848 te Lichtenvoorde (Oost-Gelre)

En het overl. van Johannes Bernardus Betting, hij was 55 jrn. oud op 07-08-1847 te Vragender (Oost-gelre). Geb./ ged. ca.1792

Zijn ouders waren: Harmen Betting en Hendrina te Knieppe.

P.S. ik zag pas (helaas) achteraf dat jij het e.e.a. al op Genealogie Online heb staan (incl. de akten's), dus onder zoekje iets voor niks!

DHv. E.

Dankjewel voor de snelle reactie en meedenken!

Het gaat mij inderdaad om de voorouders van Johan Hermann Betting die gehuwd was met Henrina te Knipe (Kniepe) uit Bocholt - Spork. Van allen die na hen geboren zijn heb ik de meeste gegevens. Vooral zoek ik ook maar de Duitse tak van Betting, met namen als Lögeland, Legeland, allen hebben waarschijnlijk hun voorgeschiedenis op boerderij /erf "Betticnk of Betting of Lägeland" in het kirchspel Spork bij Bocholt, net over de grens bij Dinxperlo.

Dit moet echt gezocht worden met DTB boeken bij Duitse Kerken, in Hemden bij Aalten was een Duitse Kapel waar veel Bettings gehuwd zijn. Ook in Bocholt is de St. George kirche, ook hier zijn Bettings gedoopt en in de echt verbonden. Een goede lijn is niet meer te vinden hierover bij famely search bijvoorbeeld. Echter heb ik nog geen lijn gevonden naar DTB boeken of scans van bovengenoemde kerken!

Denk als ik dit kan vinden dat ik de voorouderskan bevestigen terug tot 1600.

Vr groet,

Johan Smit

Johan Smit

Hallo ik ben Femke Onasanya  

ik ben op zoek naar meer informatie over mijn groot vader Bennie Betting , hij was geboren 12-09-1931 en overleden 30-04-1993 

hij was geboren in vragende en leefde tot zijn overlijden in Lichtervoorde .

als iemand wat weet over de geschiedenis van mijn grootvader zijn familie geschiedenis .

zal ik het zeer op prijs stellen .

 

alvast bedankt

Femke Onasanya  

Femke Onasanya


Dag Femke,

Is de naam van je moeder Silvia?

De familie Betting is terug te vinden op : https://www.genealogieonline.nl/stamboom-smit-wormen/

de naam van jouw opa vindt je bij de index klik op de B, dan op Betting en daarna op Bernardus Franciscus (Bennie) Betting,

je ziet hier ook de Vragenderse -Lichtenvoordse tak van de oudere leden van de familie Betting,

Als je meer vragen hebt dan kun je me bereiken via dit forum,

Met vriendelijke groeten,

Johan Smit 

Johan Smit
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!