stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Kwam Johan George Eckhard(t) met zijn ouders naar Nederland?



Profiel afbeelding

Voor gegevens van de fam.eckhardt- de graaff kunt u bij het Haagsche gemeente archief terecht

en ook eventueel bij de CBG in Den Haag. Militaire gegevens kunt u bekijken bij het Nationaal archief

ook in Den haag.

Wat betrefd foto's van familie leden van vroeger het volgende: Ik heb het met mijn fam.over gehad en we hebben

besloten de beschikbare foto's van vroeger niet aan personen buiten de fam. te geven i.v.m. Priveci.

Tot slot ben ik erg benieuwd hoe u er op gekomen bent om de stamboom van mijn fam. uit te zoeken.

eckhardt - 9 mar 2017 - 16:58

Nou ik ben op het idee gekomen om het uit te zoeken omdat de familie Eckhardt ook familie van mij is, het echtpaar Von Werenwag-Eckhardt waren namelijk de betovergrootouders van ons oma Christina Von Werenwag, ik vraag dan ook niet of ik allemaal privé foto's mag hebben van je ouders of grootouders ik wou namelijk enkel en alleen de foto's hebben van de volgende personen:

 

- Andries Weerwag geboren op 25 februari 1816 te Rotterdam overleden 30 april 1904 te Den Haag gehuwd op 6 augustus 1845 te Den Haag met Christina Ekhard, zij is geboren op 18 januari 1817 en overleden 6 februari 1894 te Den Haag.

 

- Willem Jacob Eckhardt geboren op 25 februari 1791 te den Haag en gestorven aldaar op 3 november 1862 (op 72 jarige leeftijd), gehuwd met Maria Gettinger geboren te den Haag op 3 december 1790 en overleden aldaar op 25 april 1858 (op 67 jarige leeftijd).

Ik ben familie van bovenstaande personen zodat mochten hun nog op de foto staan het dus ook familiefoto's van mij zijn (zodat ik dus binnen de criteria val), mijn vraag aan jouw Eckhardt is of je in ieder geval kunt bevevestigen of jouw bekend is dat er foto's van de door mij voornoemde personen bestaan? Mocht dit het geval zijn dan zal dit je privé ook niet schaden daar ik er vanuit gaa dat er heden ten dagen niemand meer op de aardbol rondloopt die voor 1900 geboren is....

Jermaine van der Meer - 12 mar 2017 - 02:52

Helaas kan ik je niet aan de betreffende foto's helpen, ten eerste komt  Andries Weerwag niet in onze familie voor. waarschijnlijk is dat een van de zijtakken van de fam. en van  mijn overgrootvader willem jacob eckhardt bestaan er geen foto's van. 

helaas kan ik je niet helpen. ik onderzoek alleen de rechtstreekse lijn van mijn fam, en niet de zijtakken van de kinderen.

eckhardt - 12 mar 2017 - 15:35

Okee hoever ben jij nu al? Ben je bijvoorbeeld al in Duitsland aangekomen of zit je net als mij nog steeds vast in den Haag? Ik vraag mij trouwens ook af of Duitsers zoals Johannes Ekhart een akte van indemniteit moesten overleggen of hoefde Duitse immigranten dit niet?

Jermaine van der Meer - 21 mar 2017 - 21:26

bedankt voor je bericht. Ik ben tot 1750 gekomen ,hij is gebporen in Duitsland te Westerburg (keur Palz) in duitsland is tot nu toe niets te vinden over hem en ook niet over zijn ouders , in die tijd zijn er diverse oorlogen geweest  in Duitsland en dat daardoor de gevens van Johan George verloren zijn gegaan. Over  akte van indemniteit moesten overleggen  daar is niets van te vinden in het haagsche gemeente archief.

eckhardt - 22 mar 2017 - 15:47

Okee dan weet ik dat, ben je al wel in het archief in Westerburg te Duitsland geweest of nog niet? Ik ben wel van plan om nog eens wat Duitse archieven af te gaan daar ik zoveel Duitse voorouders heb (ben ongeveer n kwart Duits) dat dit wel langzaam nodig begint te worden, verder liet Jan Clavaux nog zien dat ze bij hun huwelijk attestaties af moesten geven ik ben wel benieuwd naar deze attestaties en ik vraag me dan ook af waar ik ze kan vinden?

Jermaine van der Meer - 25 mar 2017 - 16:11

Die attestaties werden niet bewaard. Dat waren gewoon briefjes van de ene dominee aan de andere, dat de geboden plaats hadden gevonden. Dan werd er in de huwelijksinschrijving genoteerd: met attestatie van dorp X, en het briefje kon in de kachel.

Jan Clavaux - 25 mar 2017 - 16:40

Ik ben helaas niet in staat geweest om de archieven in Duitsland te bezoeken ,ik heb het allemaal via internet en via de mail gedaan. maar tot op heden allemaal nul op rekest. dus als je daar naar toe gaat en je vindt iets dan hou ik me aanbevolen.

eckhardt - 25 mar 2017 - 16:55

Dag Eckhardt (en de rest).

 

Ik heb naar het archief van Westerburg gemaild, doch het vreemde is dat er nadat ze daar in het archief voor me gezocht hebben aldaar geen informatie blijkt te zijn over Johan George Eckhard(t). Dus nu reist de vraag of hij wel echt uit Westerburg kwam en of ik me misschien vergis met een andere plaats Westerburg?

 

AW: Frage vorfahren Johan George Eckhard(t)

Klees | Stadtarchiv Westerburg <stadtarchiv@stadt-westerburg.de>

Vandaag, 16:26U

 

Hallo Jermaine van der Meer,

leider habe ich in unseren Archivbeständen keine Unterlagen über Ihre Vorfahren gefunden.

Mit freundlichen Grüßen

Rüdiger Klees

Stadtarchiv

Neustraße 40

56457 Westerburg

 

stadtarchiv@stadt-westerburg.de.

 

Von: Jermaine van der Meer [mailto:Jermaine_vd_meer@live.nl]
Gesendet: Donnerstag, 20. April 2017 02:02
An: stadtarchiv@stadt-westerburg.de
Betreff: Frage vorfahren Johan George Eckhard(t)

 

ehrbar,

 

Ich bin Jermaine aus Holland und Ich bin auf der suche nach meinen Vorfahren, genannt Johan George Eckhard(t). Ich würde gerne wissen wie ihre eltern waren und ich würde gerne wissen inwieweit die Familienlinien zurück geht?

Johan George Eckhard(t) verheiratet in Loosduinen (Holland)  1776 mit Pieternella de Graaf

 

Daten Johan George Eckhard(t) und seine frau:

Relatiesoort Overledene:

Pieternella de Graaf

Geslacht:

Vrouw

Leeftijd:

80

Vader:

Cornelis de Graaf

Moeder:

Catharina Oudelet

Echtgenote:

Johan George Eckhardt

Gebeurtenis:

Overlijden

Datum:

dinsdag 3 mei 1831

Gebeurtenisplaats:

Den Haag

Documenttype:

BS Overlijden

Erfgoedinstelling:

Nationaal Archief

Plaats instelling:

Den Haag

Collectiegebied:

Zuid-Holland

Aktenummer:

546

Registratiedatum:

5 mei 1831

Akteplaats:

Den Haag

Aktesoort:

Overlijdensakte

 

Vielen Dank im Voraus,

 

Mit freundlichen Grüßen,

Jermaine Van der Meer

Jermaine van der Meer - 2 mei 2017 - 21:37


Dag ik was net aan het zoeken bij Middelburg op de site Genver en tot mijn verbazing zie ik bij lidmaten 1742-1810 (zie ook de link: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L9QJ-T93M-4?i=1600&cc=2036997) in het jaar 1775 (scan/image 1601 van 3079) dat er in dat jaar ene Johannes Georg Eckhard vanuit Leinfelden aankomt, hij moet dus 25 jaar oud geweest zijn toen hij vanuit Middelburg op weg was naar den Haag. Er werd eerder geschreven dat Johannes George uit Westerburg kwam en zodoende dacht ik dat men schreef dat hij uit Leiningen kwam?

 

Vroeger had men namelijk het graafschap Westerburg-Leiningen maar als je het goed bekijkt moet er denk ik toch echt Leinfelden staan en dat zou betekenen dat hij uit Leinfelden-Echterdingen kwam. Wie kan dit bevestigen en wie kan mij zeggen hoe men eigenlijk op Westerburg is gekomen en op welke bron men dit heeft gebaseerd? 

Jermaine van der Meer - 22 aug 2017 - 01:30







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu