stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Duitsland » Adam Klees en Anna Nisa of Angenieta Hartmans

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Deze voorouders komen rond 1780 uit Duitsland. Adam Klees (kan ook zijn Johan Adam) komt uit Halbs (in het Nassouwe), wat ik daarvan heb kunnen vinden is dat dit maar een zeer kleine plaatsje is/was, waar toendertijd echt maar een aantal mensen woonden. Later heette de familie (in nederland in ieder geval 'van kleef'.  Anna Nisa Hartmans (ook genoemd als Angenieta)  komt uit Hensberg, beiden zijn dus geemigreerd naar Nederland in 's Gravendeel.  Ik heb me al rot gezocht naar online informatie, maar ik kan niet echt iets vinden. Ik ben ook niet erg bekend met de genealogiesites in Duitsland. Wie kan me op de goede weg helpen waar ik kan zoeken. De vader van Adam heette Jacob en zijn moeder Anna.

G.A. Keijenberg van Kleef

Geen antwoorden op uw vraag:

 

In de akte van Adam staat dat hij gehuwd is geweest met Christina Wielers  zie hier, je kunt naar voren en achteren bladeren links onderin staat nr. dat zijn de huwelijksbijlagen van zjjn zoon zie hier

19-12-1803 overleden zijn vrouw Agenieta  zie hier

Zij zijn 16 maart 1798 gehuwd te s Gravendeel  zie hier  j.d. geboren te Lits in het graafschap Coblenz

Elisabeth

Zou mogelijk kunnen zijn een leidraadje

Johann Adam Klees

Deutschland Geburten und Taufen

Name Johann Adam Klees
Ereignisdatum 1758
Geschlecht Male
Geburtsdatum 02 Jul 1758
Geburtsjahr 1758
Taufdatum 02 Jul 1758
Taufort EVANGELISCH, WESTERBURG, HESSEN-NASSAU, PRUSSIA
Name des Vaters Johann Christ Klees

Je zou er een mailtje aan kunnen wagen. Maar vraag eerst naar de kosten..  Ik heb daar ook geen ervaring wellicht anderen personen van stamboomforum

 

zie hier 

Elisabeth

Dat moet hem wel zijn. Halbs en Westenburg grenzen aan elkaar, en Halbs had tot 1817 geen eigen kerk.

Jan Clavaux

Deze info had ik idd al. Was misschien slimmer van mij geweest om een linkje naar mijn myheritage pagina te doen https://www.myheritage.nl/site-family-tree-246091481/keijenberg#!profile-4000121-info, sorry.

G.A. Keijenberg van Kleef

De beveiligingsinstelling van mijn browser staan me niet toe, dat ik de website van MyHeritage bezoek, maar dan zul je inmiddels ook wel weten, dat het halve dorp Klees heette: LINK

Jan Clavaux

Elisabeth, die Johan voor Adam is niet zeker. Bij de aktes die ik van hem heb staat alleen Adam, maar dat zou zijn roepnaam geweest kunnen zijn. Echter zijn vader heette Jacob, dus dat klopt niet helaas.

G.A. Keijenberg van Kleef

Oh, wat raar dat de link het niet doet Jan. Ik weet idd wel dat in westerburg heel veel klees voorkomt en dat het grenst aan halbs. Ik wist niet dat er pas een eigen kerk was vanaf 1817. Ik had ook wel al gezocht op gegevens uit westerburg, maar daar heb ik ook nog niets sluitends gevonden helaas. Ik heb net te weinig gegevens aangezien in 's gravendeel waar ze dus later gevestigd waren heel veel aktes verloren zijn gegaan in een brand. 

Weet iemand of ze toentertijd misschien ook bijhielden ergens als iemand ging emigreren of verhuizen? Daar heb ik niets van kunnen vinden helaas, maar misschien werd het toen ook nog helemaal niet genoteerd.

G.A. Keijenberg van Kleef

Dit is Adam zijn overlijdensakte. Volgens mij staat er 54 jaren oud als ik het goed lees, dat zou betekenen dat hij in 1762 geboren is.

G.A. Keijenberg van Kleef

 

En dit zijn de ondertrouwakte en huwelijksverwijzing

G.A. Keijenberg van Kleef

Als ze hervormd waren vind je ze wellicht terug in lidmaatregisters. Er werden ook meestal akten van indemniteit meegegeven bij verhuizingen. Verder was er geen administratie. Helaas.

Annemarie57


Een groote gedeelte van doop en trouwboeken is helaas verloren gegaan, dus daar kan ik het zeer waarschijnlijk niet terugvinden. Ik hoop dat er nog akten van indemniteit zijn. Dat zou een aanknopingspunt kunnen zijn. Bedankt voor de tip.

G.A. Keijenberg van Kleef
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!