stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Gehrke and Quade: Overgrootouders van mijn vrouw

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Gezocht: begin/aanknoop punten betreffende Ursula Erika Waltrout Gehrke (geb 1925-overl 2010) gehuwd met Hans Erich Riddering (geb 1918-overl 2010) (dit zijn de ouders van mijn schoonmoeder)

Zij waren gevlucht uit Berlijn tijdens de 2e wereld oorlog. Door de Berlijnse muur is het nooit mogelijk geweest om onderzoek verder uit te vogelen. 

Wij zijn nu op zoek naar naar gegevens/aanknoop punten betreffende de ouders van Ursula. Wat bekend is dat hun namen ware: Willie Oscar Gehrke en Annie Amanda Bertha Gehrke-Quade.

Wij hopen een aanknopingspunt te vinden in/rond Berlijn echter jaartallen zijn absoluut niet bekend binnen de family.

Wie o wie kan ons op de goede weg helpen.

 

BVD vanuit New Zealand

Paul Eysink 

Paul Eysink

Geen antwoord op uw vraag. Maar bent u in het bezit van de persoonskaart van Ursula Erika Waltrout Gehrke?  Mogelijk verschaft de persoonskaart nog iets meer informatie. De persoonskaart is bij stadsarchief Amsterdam nog niet openbaar, maar met een bewijs van overlijden (trouwboekje, overlijdensadvertentie, krantenbericht oid. kunt u verzoeken tot openbaarmaking van haar kaart. Overigens ook van haar man.

Archiefkaarten werden opgemaakt bij verhuizing buiten Amsterdam of bij overlijden van de persoonskaarthouder. Via de website zijn alleen de archiefkaarten leverbaar personen:

  • met een geboortejaar van meer dan 100 jaar geleden,
  • waarvan door middel van een schriftelijk bewijs is aangetoond dat hij of zij overleden is.

Is een archiefkaart niet leverbaar en kunt u aantonen door middel van een schriftelijk bewijs dat de kaarthouder is overleden, dan kunt u in het Informatiecentrum van het Stadsarchief de scan van de kaart aanschaffen of aanvragen per mail info@stadsarchief.amsterdam.nl. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

mvg-Ben

Ben Wegman

Sorry Ben, gezien het feit dat onze Ursula gevlucht was uit Berlijn is er geen oficiele documentatie bekend enkel dan dat zij bij leven ons had verteld de namen van haar vader en moeder, echter nooit geb/overlijden. Zij heeft ooit na de oorlog geprobeert haar zusters and broer en ouders terug te traceren maar door de Berlijnse muur kon zij nooit meer contact leggen. Zij is helaas overleden en heeft nooit haar zusters en broers terug gevonden en derhalve ook geen teken van leven vwb haar ouders. 

Wij willen dit plaatje in kunnen vullen en kunnen slechts hopen dat er iemand is die ons verder kan helpen. 

Ursula had 2 zusters (Helga en Erika) en broer Willie. Helga was een jongere zus en de 2 andere ouder, echter de namen kunnen dus ook de "roepnamen" zijn.

Groet

Paul

Paul Eysink

Je kunt niet uitsluiten dat er op de persoonskaart van Ursula nog enige additionele informatie staat. 

Je schrijft: "zij waren gevlucht uit Berlijn tijdens de tweede wereldoorlog". Gezien het geboortejaar van Ursula is zij in Nederland getrouwd? 

mvg-Ben

Ben Wegman

Ze was/zijn/waren al getrouwd in Duitsland, Er is geen informatie bekend bij de Nederlandse regering (voor zover in het verleden door haarzelf en ons uitgezocht) betreffende haar ouders. Vergeet niet dat zij is van oorsproing Duits en getrouwd met een Nederlander die ruimschoots voor de oorlog in Berlijn geboren was en woonde. 

Groet

Paul

Paul Eysink

Ik zou in ieder geval bij stadsarchief Amsterdam vragen haar persoonskaart openbaar te maken voor jou. Je hebt ongetwijfeld wel een soort van bewijs dat zij is overleden. Reken op een verwerkingsduur van 1 max 2 weken. Je kunt zo'n bewijsje meesturen met je e-mail.

mvg-Ben  

Ben Wegman

Misschien eens proberen bij Landesarchiv Berlin??  https://portal.ehri-project.eu/institutions/de-002436

Hier nog een Duits stamboomforum met een afdeling over Berlijn: https://forum.ahnenforschung.net/forumdisplay.php?f=16

Marije Essink

Dankjewel Marije, ga dat zeker verder onderzoeken. Groet Paul

Paul Eysink

geprobeert, nog eens geprobeert enzovoort. Helaas geen resultaat. We blijven vrolijk doorzoeken

Paul Eysink

Had je niets t.b.v stadsarchief om openbaarmaking te verkrijgen?

mvg-Ben

Ben Wegman


Ben in afwachting van haar overlijdens akte, waar hopelijk de namen van haar ouders wordt vermeld.

Paul EysinkPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!