stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Wilhelm Derksen en Katharina Grein in Bocholt


Profiel afbeelding

Wilhelm DERKSEN en Katarina GREIN kregen 5 kinderen waarvan er zeker 2 geboren zijn in Bocholt: Bernhard Heinrich DERKSEN was geboren op 12 december 1895 en Johanna Maria DERKSEN geboren circa 1897. Wat ik niet kan vinden is waar en wanneer Wilhelm en Katharina geboren, gehuwd en overleden zijn en wie hun ouders zijn. Kan iemand mij helpen? Antwoorden kunnen ook in Duits of Engels.

Cornelis J Keeren

Hallo Cornelis, via het huwelijk van de dochter (Johanna Maria Derksen) incl. de H.B. enige informatie gevonden. Volgens de hun H.B. is Johanna Maria Derksen, geb. op 20-05-1897 te Bocholt (D.) (R.K.) en geh. op 30-12-1920 te Wognum (N.H.) Akte nr.17, met de 27 jarige Simon de Boer, geb. op 18-12-1893 te Wognum (kleermaker). Verder werd in die zelfde H.B. vermeld, dat haar ouders waren: (Johannes) Wilhelmus Derksen en (Maria) Katharina Grein, overl. op 03-11-1915 te Bocholt, (50 en drie kwart jaren oud) en geb. te Stahe, kreis Geilenkirchen. De ouders van (Maria) Katharina Grein waren: Johann Heinrich Grein en Maria Josefa Peters. Dus, dit zijn wat kleine aanvullingen, maar helaas nog niet alle antw. op je vraag.

DHv. E.

@ dank DHv.E.

Maria Catharina Grein

Deutschland Geburten und Taufen, 1558-1898

Name: Maria Catharina Grein
Ereignisdatum: 1864
Geschlecht: Female
Geburtsdatum: 07 Dec 1864
Geburtsjahr: 1864
Geburtsort: Gangelt, Rheinland, Preußen, Germany
Name des Vaters: Johann Heinrich Grein
Name der Mutter: Maria Josepha Peters

Frank Fransz

Hartelijk dank. Ik wist niet dat Wilhelm en Katharina ieder 2 voornamen hadden. Wat ik wel nog gevonden heb is dat (Johannes) Wilhelmus 82 jaar is geworden. Maar wanneer en waar hij overleden is weet ik niet.

Cornelis J Keeren

Bij Duitsers moet je altijd Johann en Maria ervoor denken.(zie ouders)

Frank Fransz

DHv.E & Frank nogmaals bedankt. Van Maria Catharina GREINS weten we nu voorlopig voldoende. Aangezien Wilhelm nu ook Johannes Wilhelmus DERKSEN kan heten heb ik voor die naam een geboorte op 13 juli 1863 in Lintelo (Aalten). Zijn ouders zijn Bernhardus DERKSEN en Johanna Catharina SONDERS. Kunt u een huwelijk vinden in Bocholt of Stahe/Gangelt of omgeving tussen Johannes Wilhelmus DERKSEN en Maria Catharina GREINS? 

Cornelis J Keeren

Bestaat er een (duitse) web site waar ik huwelijken en overlijdens kan vinden 1880-1920 voor Bocholt, Stahe,Gangelt, Geilenkirchen? 

Cornelis J Keeren

Hallo Cornelis,

Hier vind je de DTB boeken van Bocholt. 

http://data.matricula-online.eu/en/deutschland/muenster/bocholt-st-georg/

Marloes van Adrichem Japink


Mijn hartelijke dank. Ik ben nu weer aanmerkelijk verder.

Cornelis J KeerenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!