stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Nicolaus Langschwager de Malchin.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hulpvraag,wie is er zo vriendelijk mij te willen helpen,naar informatie over mijn verre voorvader Nicolaus Langschwager de Malchin,geboren in het jaar 1480 in Mecklenburg-Vorpommern,

 

Wie was deze persoon.

 

B.V.D.Raymond Robert Huijer.

Roy Huijer

Kun je nog wat meer informatie verschaffen? Wie waren zijn kinderen? Waar wordt hij genoemd (bron?).

mvg-Ben

Ben Wegman

Wie is Everard van Dijk? LINK

Please help if possible in find for any information -ancestors-genealogy on:Nicolaus Langschwager de Malchin. And if possible the Coat of Arms de Malchin. Family ;Langschwager aus Mecklenburg-Vorpommern North Germany.

Thank you,Roy Huijer.

Jan Clavaux

Goedemiddag Ben,de familie langschwager heeft zijn roots in Mecklenburg-Vorpommern Noord Duitsland.

Malchin is een deelstaat in Mecklenburg-Vorpommern,

Nicolaus Langschwager de Malchin ,gehuwd met?

Clawis Langschwager geboren in het jaar1530 Anklam ,Mecklenburg-Vorpommern,is de zoon van ,Nicolaus Langschwager de Malchin.

Gestorven 1610 in Bandelsdorf Mecklenburg Vorpommern,Duitsland.

Groetjes van Roy Huijer,

Roy Huijer

Klopt het, dat Catharina Wewes 50 jaar oud was bij de geboorte van haar zoon, of heb je dat zelf verzonnen? LINK
 

Jan Clavaux

Hallo ,Jan ik weet enkele voorouders van mij,dat heb ik dus niet verzonnen,maar van een familie,hetgene,wat ik graag wil weten wie de persoon Nicolaus Langschwager de Malchin is.,het is een verre voorvader van mij via de tak van mijn moeder.

Bedankt voor uw reactie.

Roy Huijer

Goedemorgen Ben op Wikitree staat een stamboom van familie Langschwager,

Een geslacht uit Mecklenburg-Vorpommern,maar het gaat juist over De naam Langschwager de Malchin(Nicolaus).

Daarvan zou ik graag willen weten wie deze persoon was,hij is mijn 10e voorvader.

Groeten ,Roy Huijer.

Roy Huijer

Beste Roy Huijer,

Waarschijnlijk begrijp je hier iets verkeerd. Dat jij ergens de woorden "Langschwager de Malchin" hebt gelezen, betekent niet dat er ook zo'n familienaam bestaat; wat jij gelezen hebt, moet uiteindelijk uit een Franstalige of Latijnse bron zijn gekomen. "De" betekent niets anders dan "van" of "uit" of "afkomstig van / uit". Daar staat dus gewoon "Langschwager, afkomstig uit Malchin". Punt. De familienaam waarnaar je onderzoek zou moeten doen is dus gewoon Langschwager. Punt. Ga alsjeblieft niet verder je onderzoek in met allerlei misverstanden!

- Malchin ligt in de huidige deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, zie Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Malchin, en beter, veel uitgebreider: de Duitstalige versie, https://de.wikipedia.org/wiki/Malchin . Verdiep je ook altijd in "het grotere geheel" (gemeente, Kreis, deelstaat, enz.) en de geschiedenis ervan (vallend onder welk historisch gebied, staat, graafschap, hertogdom, enz. enz.), want ook daarin moet je zoeken.

- Noteer voor jezelf bij elke plaats die je in je onderzoek tegenkomt uitgebreid waar deze onder valt (zie boven), want er zijn in Duitsland veel plaatsnamen die meerdere keren voorkomen. Kijk ook waar de familienaam in onze moderne tijd nog het meeste voorkomt: Duitsland is een vrij conservatief land; er is eeuwenlang veel migratie geweest naar o.a. Holland, maar bij de miljoenen plattelandsfamilies vaak maar door een paar van de familieleden; de meesten bleven in de streek van herkomst achter, en nog steeds kunnen dus moderne "sporen" een goede aanwijzing zijn voor oude "herkomst". Zie daarvoor bijv. http://www.verwandt.de/karten/relativ/langschwager.html . Je ziet : anno 2008 nog steeds in de streek van Malchin.

- Als je onderzoek in Duitsland gaat doen, kun je absoluut niet zonder een goede online-kaart, bijvoorbeeld Google Maps, ViaMichelin, OpenStreetMap, Here, of Bing Maps. Bij meer gedetailleerd onderzoek (op het niveau van dorp, buurtschap, boerderij) ook liefst een topografische kaart, gratis online als service van de deelstaat: https://www.geoportal-mv.de/portal/Geodatenviewer/GAIA-MVlight . Zorg dus, dat je die online-kaart (terwijl je met je stamboom-hobby bezig bent) altijd en continu "open hebt staan", bijvoorbeeld in een tweede tabblad/venster op je computerscherm. Mis geen verbanden en samenhangen; hou de kaart erbij, elke seconde!

- De beste bronnen voor zoeken-op-naam in Duitsland zijn FamilySearch (registr.), GeneaNet en MetaSuche; deze laatste is onderdeel van GenealogieNetz, de àllerbelangrijkste website voor je onderzoek als geheel; deze moet je liefst (qua mogelijkheden en bronnen) he-le-maal uitputten. Ook onder GenealogieNetz vind je de rubriek Regional Research, waar je je verder kunt verdiepen in genealogische informatie voor een bepaalde plaats (bijv. Malchin). Alleen al via MetaSuche vind je er tientallen van die naam. Bij veel treffers zie je een e-mailadres staan van een collega-stamboomonderzoeker : je kunt dus contact opnemen, en een vraag stellen over jouw vondst, en ook die ànder helpen met jouw gegevens. Maak daarvan dus ook echt gebruik!  (zoals bijvoorbeeld bij de treffer over ene Nikolaus Langschwager: http://gedbas.genealogy.net/person/show/1084819692). Eén van de absolute specialisten over de familie is waarschijnlijk de heer Ottomar Langschwager, die onderzoek deed naar de familie Langschwager uit Bandelstorf bij de stad Rostock, in de periode 1611-2000; zijn e-mailadres staat op deze pagina van een genealogen-club genoemd:  http://www.astfl.de/Start/site21%20Langschwager.html

Voorbeeld van treffers op naam in MetaSuche:

En over Bandelstorf (genoemd als een beginpunt, 1611; hier vind je nog een vermelding uit Anklam, veel verder naar het oosten, 1530-1610) vind je hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Bandelstorf en hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Dummerstorf meer informatie; het ligt hier, ten zuidwesten van de grote stad Rostock :

- En daarnáást is de aller-, allerbeste manier om vooruit te komen met je onderzoek, het eens goed doornemen van een hoeveelheid vragen van ànderen en de antwoorden daarop (oplossingsrichtingen, manieren om iets aan te pakken) in het hele forum Onderzoek in Duitsland. Doen!!

Succes met je onderzoek,

met vriendelijke groet, Dimitri Vlas

Dimitri Vlas


Goedenavond,Dimitri,allereerst heelheel hartelijk dank ,inderdaad ,mijn 10e voor vader Nicolaus Langschwager is inderdaad geboren in het jaar 1480,in Malchin,het klopt precies,ik ben ook ontzettend blij met alle gegevens die u mij hebt toegezonden,ik ben dan ook ontzettend blij hiermee,ik studeer mijn familieafkomst Langschwager.

 

Dimitri,Toppie.

Roy HuijerPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!