stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Familie Croppen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo,

Bij het uitzoeken van mijn stamboom liep ik vast bij mijn overgrootmoeder, Erna Gertrude Klara Croppen, die vanuit het vooroorlogse Duitsland emigreerde door de maatschappelijke en politieke veranderingen. Ze streek neer in de omgeving van Haarlem, waar ze mijn overgrootvader Daniël Wilhelmus Koops ontmoette. Erna overleed op 22 september 1990. Wat ik van mijn oma weet is dat zij op 13 november 1910 is geboren in Wesel, een stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Via internet stuitte ik nog op de namen Ludwig Johan Croppen en Klara Henriette Gertzmann als haar ouders, maar verder kwam ik niet. Toen mijn oma jong was zou deze Klara al zijn overleden, haar opa Ludwig was nog wel in leven, maar die heeft ze nooit ontmoet. Hij woonde nog wel in Duitsland. Verder weet ik dat Erna's zussen ook een tijdje in Nederland hebben gewoond en uiteindelijk terug zijn gegaan naar Duitsland.

Is er iemand die meer weet over de familie Croppen?

Alvast bedankt!

vincentlaarman

Dit is mogelijk een zus van haar? Klara Henriette. Zij gaat in 1935 van Haarlem naar Amsterdam.  https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=croppen&x=0&z=a#A01232_0167_0537

Je zou die huwelijksakte kunnen opzoeken (Amsterdam, 27-05-1936) om na te gaan of zij inderdaad dezelfde ouders heeft. Zie https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5009.nl.html#A32161000064  Ouderpaar  Ludwig Johann Croppen en en Klara Henriette Gertzmann (wonende te Dinslaken).

Als je op de site van stadsarchief Amsterdam de archiefkaart van Friedrich Albert Langhoff opzoekt https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=Langhoff&x=1&z=a#A01232_0489_0849  dan zie je dat dit gezin 3 kinderen heeft allen geboren in Duitsland.

mvg-Ben

Ben Wegman


Dankjewel Ben!

Ik denk dat het inderdaad om een zus gaat. Mijn oma vertelde dat haar tante in Amsterdam woonde en na de oorlog terugkeerde naar Duitsland, nadat haar man tijdens de oorlog werd opgeroepen om in Duitsland aan het werk te gaan en niet terugkwam. Een van hun kinderen draagt ook de naam Klara Gertrud en de plaats Dinslaken ligt op zo'n 13 kilometer afstand van Wesel.

vincentlaarmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!