stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Informatie gezocht over Hendrik Theijs (Goedensperk) 1738



Profiel afbeelding

Ik heb als eerste persoon in mijn stamboom van de famile Theijs staan de naam van Hendrik Theijs (Teijs).

Hendrik is geboren in Goedensperk, het huidige Bad Godesberg (Bonn) omstreeks 1738.

Ik heb 2 trouwaktes van Hendrik:
22-04-1763 getrouwd te Amsterdam met Gesiena Wiek (Wijk). Zij overlijdt in maart 1764 - geen kinderen.
20-07-1764 getrouwd te Amsterdam met Anna Grol. Dit zijn de stamouders.

Ik zoek meer informatie over Hendrik. Dus zijn (voor)ouders en eventuele broers en zussen. Waar zou ik dit het beste kunnen vinden? Wellicht een poging richting het stadarchief in Bonn? Of is er van Goedensperk nog informatie te vinden (Kerkboeken, Ortsbuchen etc)?
Ik heb 

Maar ook zijn overlijdensdatum en plaats van overlijden welke ik tot op heden nog niet heb kunnen vinden.

Wie zet mij op het goede spoor. Ik heb bv compgen.de al geprobeerd maar daar alleen info gevonden over Gesiena Wiek. Ook het stadsarchief Amsterdam is een bron van info geweest.

Marco Baas - 10 sep 2018 - 17:31

Hendriks zoon Coenraad gaat op 12 juli 1805 in ondertrouw in Amsterdam, zie hier
Zijn moeder Anna Grol assisteert hem (niet zijn vader, deze is dan dus mogelijk/vermoedelijk al overleden) en hij woont in de Tuinstraat.

Op 5 mei 1805 wordt een Hendrik Tys begraven, zie hier . In inventaris 5005 (impost op begraven) staat dat deze Hendrik in de 60 jaar is (ik kan het  tweede cijfer van zijn leeftijd niet lezen), zijn overlijden wordt aangegeven op 3 mei 1805 door A.Hilbrand,  zie hier links bijna onderaan.

De leeftijd van de overledene past goed bij het geschatte geboortejaar van 1738 van Hendrik.

Anje B. - 11 sep 2018 - 13:30

ik lees 65 jaar oud vergelijk het met de cijfers erboven

johan hoogendoorn - 11 sep 2018 - 15:07


Annebel en Johan, bedankt voor de reacties. Toeval wil dat ik 2 documenten die Annebel noemt al in mijn archief had staan ter uitzoeking. Zo zie je maar dat je soms al verder bent dat je zelf denkt.

Ik vind het verhaal van Annebel zeker overtuigend. Met 65 jaar oud komt het inderdaad in de buurt van de geboortedatum van plm. 1738. Ook de schrijfwijze van de naam Theijs bij zowel Hendrik als Coenraad als "Tijs" is hetzelfde en ook het adres aan de Tuinstraat komt overeen. En de moeder doe zoon bijstaat lijkt mij een aanwijzing dat Hendrik wellicht niet meer in beeld is. Maar het blijft een aanname die ik nog verder hoopt te kunnen bevestigen. Of dat lukt is een tweede want we hebben nu eigenlijk alle documenten al denk ik.

Marco Baas - 11 sep 2018 - 17:38







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu