stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » De naam Relau en Rolauw in Duitsland



Profiel afbeelding

Bij mijn onderzoek naar de naam Relou en Relouw heb ik in Duitsland de naam Relau en Rolauw gevonden.Ik kan echter nergens een verwijzing richting Nederland vinden. Zijn er mogelijk onderzoekers die dezelfde ervaring met deze namen hebben? Of kan iemand mij op een andere manier verder helpen? Bvd.

riny relou - 15 jan 2019 - 15:08

Waarom zou die verwijzing er moeten zijn?

JP Ouweltjes - 15 jan 2019 - 15:47

Meestal werk je de andere kant uit. Op een gegeven moment kom je vanuit het heden richting het verleden misschien bij een buitenlandse voorouder terecht, en dan heb je meteen je link met Nederland. Om vanuit een naamgenoot (van tijden geleden) in het buitenland naar jezelf toe te werken, is onbegonnen werk, als je überhaupt al een match kunt vinden.

Bedet - 15 jan 2019 - 16:06

Voor Nederlandse naamdragers vermoed ik toch eerder een zuidelijke afkomst [link, link, link].

JP Ouweltjes - 15 jan 2019 - 16:15

Bedankt voor je reactie. Ik heb de vraag zo gesteld omdat de naam Relouw wel in limburg voorkomt ( dus dicht bij de grens). Mogelijk is er een onderzoeker die de link met Duitsland wel kan leggen. De naam komt v an oorsprong uit de omgeving van Luik en heb daar al vaak het archief bezocht.

riny relou - 15 jan 2019 - 19:54


Je hebt gelijk. Ik heb inmiddels grote aantallen in Belgie gevonden

riny relou - 15 jan 2019 - 20:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu