stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Familie in Duitsland



Profiel afbeelding

Hallo ik ben voor mijn stamboomonderzoek op zoek naar de vrouw van Jan de Preter . Hij is krijgsgevangene geweest in Duitsland Goggingen Augsburg. Waar hij zijn vrouw heeft ontmoet. Zij zijn getrouwd en hebben uit dit huwelijk 1 kind gekregen genaamd . Mijn oom is inmiddels overleden en ik weet geen trouwdatum maar dat zal in 1945 zijn geweest. Ik heb helaas ook geen achternaam van zijn vrouw. (maar van horen zeggen heette ze of zo.  Zijn dochter is getrouwd met ene en heeft ook twee dochters gekregen genaamd .

Kan iemand mijn misschien helpen om wat meer te weten te komen over zijn familie in Duitsland en over de periode dat hij in Duitsland is geweest? Hier wat informatie: Het gaat dus om zijn rijbewijs gehaald in Goggingen Augsburg Beieren. Hij heeft daar als chaffeur gewerkt.

weet dat mijn oom met vrouw en kind een tijdje bij mijn opa en oma in Nederland zijn gaan wonen. Maar omdat Els niet kon wennen is zij met kind terug gegaan naar Duitsland .  Ze zijn wel altijd getrouwd gebleven en Jan ging regelmatig bij hun op bezoek. 

Alvast bij voorbaat hartelijk dank.

Wilma Cohrs-de Preter

 

***I.v.m. de AVG Privacywet zijn delen van uw tekst door de moderator verwijderd. Voor het publiceren van persoonsgegevens moeten zij aantoonbaar overleden zijn. Als u levende personen of nazaten zoekt, kunt u dit doen via Social Media, de Telefoongids Nederland of telefoongidsen buitenland. Of vraag een persoonskaart aan bij het CBG van b.v. een ouder. 28-1-2019 17:46***

Wilma de Preter - 28 jan 2019 - 16:49 (laatst bijgewerkt 28 jan 2019 — 17:48 door moderator)

Beste Wilma, ik heb delen van je tekst moeten verwijderen ivm de AVG wet. Zie mijn tekst onderaan jouw bericht.

Yolanda Lippens - 28 jan 2019 - 17:50

Oke Yolanda, heel begrijpelijk hartelijk dank voor de informatie.

Wilma de Preter - 28 jan 2019 - 18:06

Je zou bv kunnen schrijven naar de afdeling oorlogsnazorg van het Rode Kruis. http://www.gahetna.nl/actueel/nieuws/2018/aanvragen-oorlogsarchief-nederlandse-rode-kruis.  

mvg-Ben

Ben Wegman - 28 jan 2019 - 18:17

Wilma,

Ik neem aan dat Jan de Preter in Nederland is overleden. Met de jou bekende gegevens kun je bij het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag een kopie van zijn persoonskaart (of persoonslijst) aanvragen. Darop moet de naam van zijn vrouw en zijn huwelijksdatum/plaats staan.

karel honings - 29 jan 2019 - 14:29


Dank je wel Karel dat ga ik zeker doen.

Wilma de Preter - 29 jan 2019 - 19:29







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu