stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Von Fensterhausen - Wesuwe



Profiel afbeelding

Hallo,

Ik ben, zoals waarschijnlijk velen hier, mijn stamboom aan het nalopen. Nu leidt mijn onderzoek mij vanuit Nederland naar Duitsland en zit ik vast. Hopelijk kan iemand hier mij helpen bij het vervolg van mijn onderzoek. Ik ben nu 10 generaties verder en wil graag nog verder geraken. De stamboom stopt bij voorouder: Johann von Fensterhausen, ook bekend als Johann von Fensterhausen Kubben/Cubben. Hij is naar alle waarschijnlijkheid voor 1654 geboren in Wachtendorf, Duitsland. Verder is hij getrouwd op 26-april-1654 in Wesuwe met Geesa Rüschen. Uiteindelijk is hij overleden in Wesuwe(-Brook) (Münster) op 17-maart-1707. Hij heeft 2 kinderen gekregen te weten Johann Kubben en Thekla Kubben.

Kan iemand mij helpen bij het verkrijgen van meer informatie over deze voorouder. Ik weet niet hoe de archieven van Duitsland werken en hoop dat ik nog iets meer kan achterhalen.

 

bvd

Kub - 19 mar 2019 - 22:21

Je weet niet hoe je in de Duitse archieven moet zoeken, maar toch ben je diep in de zeventiende en achttiende eeuw terecht gekomen met gedetailleerde informatie.

Ik denk niet dat er veel forumleden zijn die je dit kunnen verbeteren. Zoals je op dit forum kunt teruglezen stranden de meesten al bij het vinden van hun grootouders in Duitsland. Maar hopelijk heb ik het mis.

Frank Fransz - 20 mar 2019 - 08:16 (laatst bijgewerkt 20 mar 2019 — 08:17 door auteur)

Ik denk dat u de gegevens van Bernd Josef Jansen overgenomen hebt. Hij schrijft inderdaad dat de plaats van herkomst Wachtendorf is maar in de Excel-database van het trouwboek Wesuwe zie ik "Wachendorf oder Warhtendorp" staan. Wachendorf kan zijn Wachendorf/Lingen, zie https://de.wikipedia.org/wiki/Wachendorf_(Lingen) of Wachendorf behorende tot Mechernich in de Eiffel. Wachendorf/Lingen behoorde tot het kirchspiel Hesepe, het OFB van Hesepe is momenteel in bewerking, zie http://www.online-ofb.de/famlist.php?ofb=hesepe&b=A&lang=de.

Herman Kimmann - 23 mar 2019 - 00:16

Hi Frank,

 

Wederom bedankt voor de reactie. Ik heb deze gegevens ontvangen via "https://www.genealogieonline.nl/de-stamboom-jansen/I15798.php" maar ben nieuwsgierig of ik ook zelf in een Duits archief kan zoeken naar meer informatie, zoals bijvoorbeeld de geboortedatum en eventuele voorouders van Von Fensterhausen. Ik heb nu wat geluk gehad tot dusver met het vinden va de voorouders, maar het is toch altijd frusterend om die ene persoon tegen te komen waar je op vastloopt. Ik hoop inderdaad dat ik ergens nog meer informatie zal kunnen vinden.

Mvg,

Kub - 24 mar 2019 - 11:38

Hi Herman,

 

Ontzettend bedankt voor de reactie. Het klopt inderdaad dat ik de gegevens van Bernd heb overgenomen. Is het Excelbestand van het trouwboek Wesuwe voor iedereen toegankelijk en hoe zou ik daar inzage tot kunnen krijgen? Ik ben zelf niet bekend met de Duitse archieven en merk dat ze anders werken dat de Nederlandse, het is voor mij nog even zoeken naar een weg hoe ik daar ook in kan onderzoeken. Indien dat überhaupt mogelijk is. Ik zal het archief dat je meestuurde sowieso in de gaten houden.

 

Nogmaals bedankt!

Mvg, 

Kub - 24 mar 2019 - 11:46

De RK DTB van het bisdom Osnabrück waartoe Wesuwe en Hesepe behoren zijn niet online, maar wel op microfiche te raadplegen in Meppen http://www.kgverband-meppen.de/familienforschung.html (bij Emsland-Mitte) en in Osnabrück https://bistum-osnabrueck.de/dioezesanarchiv/#. Wesuwe gaat terug tot rond 1627, Hesepe 1647. Het Nedersaksisch Staatsarchief in Osnabrück bevat wellicht oudere documenten, maar geboortedata zul je daar niet in vinden https://www.nla.niedersachsen.de/startseite/standorte/standort_osnabrueck/standort-osnabrueck-169645.html.

Herman Kimmann - 24 mar 2019 - 16:36


Graag jullie aandacht voor Ortsfamilienbuch Wesuwe op

http://online-ofb.de/wesuwe/index.php?lang=nl

Wesuwe staat nog niet op

http://data.matricula-online.eu/de/deutschland/muenster/

Pauline Berens EBBI - 6 aug 2019 - 15:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu