stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Frederick Harmensz Stechman geb. 1637 Emden


Profiel afbeelding

Goedemiddag, ik ben op zoek naar de herkomst van Frederick Harmensz Stechman geboren te Emden in 1637. Van deze persoon heb ik geen verdere gegevens zoals naam van de vader en moeder en ik een vindt een enkele hit zoals een schipper die een rapport doet van schade in Emden of een dominee Herman Stechman in Groningen. Wie weet er meer?

Peter Stegman

Beste Peter,

bij mijn onderzoek naar de Stechmans in Nederland ben ik deze Frederick Harmensz Stechman al eens tegen gekomen. Ik kon geen verbinding met de mij bekende Stechmans vaststellen en heb daarom niet meer aandacht aan hem besteed. Maar ik weet dat hij op 04.06.1663 in Amsterdam in ondertrouw ging met Sara Piepaerts. Van beroep was hij boekbinder. De bron van deze informatie moet ik weer zoeken.

Rodion Farjon

Ondertrouw in Amsterdam: https://archief.amsterdam/indexen/ondertrouwregisters_1565-1811/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=Stechman*&x=20&z=a#OTR00059000106

Ouders dood en geassisteerd met zijn neef Jan Willemsz woont op de Princegracht.

Indien deze Jan Willemsz te traceren, dan misschien ook relatie naar de gezochte ouders

A van Egmond (nieuw)

Frederick Stegman, man van Sara Piepaerts, wordt op 6.10.1693 begraven (Nieuwe Kerk en Engelse Kerk).
Hij woonde "Op 't Water" - en dat is het huidige Damrak.

G. Karssenberg

8.3.1703: begraven Sara Pipardt, wed. Frederick Stegman, ten huyse van haar zoon Paulus Stegman op 't waater bij den Dam.

G. Karssenberg

Peter Stegman

Niet wat u vraagt maar op deze  site wat info..

https://gw.geneanet.org/pietercostarica?lang=en&pz=pieter&nz=hartog&p=frederick+harmensz&n=stechman

https://www.dominees.nl/search.php?srt=g&id=11247

ds. H. Stechman (Hermannus) (vac. Ruardi) 29-08-1602 Wirdum (Ost-Friesland) 22-03-1635 overleden

Janny Bijsterveld

Terzijde, Fredrick Hermans Stegman is ingeschreven als lid van het gilde van boekverkopers te Amsterdam op 20.8.1663 (link).
En een vermelding in een krant uit 1671 hier.

Peter S

Indien Emden te ver weg is om het archief aldaar te bezoeken, dan biedt misschien de Verzameling Frans Olfers uitkomst, in te zien in het archief te Groningen. Zie hier en klik op "Bijlage 1".

Peter S

Hallo, bedankt voor uw reactie, met Pieter heb ik reeds contact gehad maar ik ben dankzij die domineessite weer een stukje verder doordat de herkomst erbij vermeld stond. Dat maakt het eea weer wat duidelijker. Bedankt!

Peter Stegman


Helaas zie ik het boek niet er bij staan met zijn geboortejaar 1637, of ik moet wat over het hoofd zien.....

Peter StegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!