stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Nummering van familieleden in akten



Profiel afbeelding

Goedenavond,

Weet iemand toevallig of het een functie dient of dat het een bepaald gebruik is in het Duitse Keizerrijk, althans in de hedendaagse provincie Rheinland-Pfalz, dan wel in de regio van Ludwigshafen am Rhein, om familieleden een nummer te geven? In mijn Duitse familie, voornamelijk afkomstig uit Maudach, RLP, worden veel familieleden bij huwelijk (en geloof ook bij overlijden en andere akten) aangeduid met een nummer na hun voornaam. Zo is mijn betovergrootvader Friedrich III Grüner en zijn vader Jakob I Grüner.

Hier een voorbeeld, de huwelijksakte van mijn betovergrootouders van 25 april 1899 in Maudach, linksboven staat achter Grüner Friedrich het nummer "III":

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Iemand die weet waar deze nummers voor dienen? Ik zou zelf denken om familieleden te onderscheiden, maar dit werd niet consequent gedaan, sommige familieleden hebben geen nummer en ook de volgorde klopt niet helemaal. Kwam dit gebruik vaker voor in het Duitse Keizerrijk of in die regio?

Alvast hartelijk dank voor het meedenken!

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Uitgeschreven lid - 19 jun 2019 - 19:20


Dat was misschien een regionale gewoonte. Mijn voorouders van de linker Niederrhein hebben meestal verschillende voornamen om ze te onderscheiden.

AndreJ - 20 jun 2019 - 09:00







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu