stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Informatie Rottweil


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de familie Fischinger waarvan de vader in 1861 is geboren in Rottweil. Tot op heden niets gevonden. Kan iemand mij helpen? De naam van de vader is Franz Xaver Fischinger en hij is geboren op 17-9-1861. Ook over zijn zoon Erwin Albrecht Fischinger, geboren 11-12-1892 kan ik niets vinden. Waarschijnlijk is hij geboren in Lienzingen. 

Y. Claassen-Thiers

Hoe komt u aan die geboortedata en vermoedelijke geboorteplaatsen?

JP Ouweltjes

Via de gezinskaart die ik van een nazaat heb ontvangen. Dat is een vriendin waar ik onderzoek voor doe. Zij heeft die ooit gekregen van iemand die niet meer in leven is. Dus we kunnen het niet navragen.

Y. Claassen-Thiers

Met Rottweil zou Kreis Rottweil kunnen worden bedoeld. Dat is een groter gebied dan alleen de stad Rottweil.

In ieder geval woonde er in Dunningen het echtpaar Franz Xavier Fischinger en Katharina Benz. Waaruit de kinderen Mathilde (1841), Thomas (1848), Johann Georg (1850). Zie familysearch.

JP Ouweltjes


Het gaat inderdaad om een andere Franz Xaver die getrouwd was met Amelie Mathilde Straub. Via Family Search, Ancestry, My Heritage en andere bekende sites heb ik hem niet kunnen vinden dus ik hoop op een lokale database maar die heb ik nog niet ontdekt.

Y. Claassen-ThiersPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!

Inloggen Registreer nu