stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Genealogisch onderzoek in Duitsland.



Profiel afbeelding
Hallo Lilian.
Waar woont je vader, in Duitsland of Nederland ?
Je zou ook zijn huwelijksakte op kunnen vragen, daar staan ook zijn ouders op.
Groetjes Willemina.

Willemina Meijer - 12 apr 2008 - 17:52

Hoi,

Nog bedankt voor je tips!!
Ik heb donderdag een schriftelijke aanvraag gedaan bij het CBG voor een persoonskaart van mijn vader, daarin had ik ook vermeld dat mijn ouders in Nederland getrouwd zijn getrouwd. Ik wacht even hun reactie af. Kan ik de huwelijksakte gewoon hier bij de gemeente aanvragen??? Mijn vader woont overigens in Duitsland. Als ik een reactie heb gehad van het CBG laat ik je het wel even melden.

Groetjes Lilian

L.Schmidt - 13 apr 2008 - 14:44

Hallo Lilian.
Daar waar je ouders getrouwd zijn in Nederland kun je ook de huwelijksakte
opvragen.
Hier alvast een link van een Duitse site, klik op Ortsfamilienbucher en dan kun je
een plaats uitzoeken, werkt prima !
Groetjes Willemina.







http://www.genealogynet.de/

Willemina Meijer - 13 apr 2008 - 17:56

dubbel verwijderd

Willemina Meijer - 13 apr 2008 - 17:57

verwijderd

Willemina Meijer - 13 apr 2008 - 17:58

Geachte mevrouw Lilian Schmidt,

Hierbij enkele tips waar u misschien iets aan kunt hebben.

1) Hier is waarschijnlijk sprake van een misverstand.
U schreef naar het CBG voor een uittreksel-persoonskaart van uw vader, maar het CBG is beheerder van het 'Centraal archief van overledenen'. Daarin bevinden zich de persoonskaarten uit het bevolkingsregister, van mensen die in Nederland woonden en hier na 1938 en vóór 1 oktober 1994 zijn overleden. Op 1 oktober 1994 werd de digitale Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA), het digitale bevolkingsregister, in Nederland ingevoerd. De digitale persoonsgegevens (persoonslijsten) uit de GBA van in Nederland overleden personen vormen het tweede bestanddeel van het 'Centraal archief van overledenen'. Het CBG verstrekt uittreksels uit persoonskaarten (bij overlijdens voor 1-10-1994) en uit persoonslijsten (bij overlijdens vanaf 1-10-1994). Uw vader is volgens u in leven, dus zal het CBG u niet met zo'n uittreksel kunnen helpen.

2) Toch is er veel hoop dat u veel zult kunnen vinden, als u maar kunt aantonen dat u de dochter van uw ouders bent. In Nederland worden akten van de burgerlijke stand pas na een aantal jaren "volledig openbaar", dat wil zeggen dat u (zoals iedereen) ze compleet kunt lezen, als ze zijn overgebracht van de gemeente naar een openbaar archief: geboorteakten na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar, overlijdensakten na 50 jaar. "Volledig openbaar" wil dus zeggen: zoveel als een kopie, een a f s c h r i f t.

Een u i t t r e k s e l (extract) van zo'n geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte kunt u (en iedereen) bij de gemeente altijd krijgen, maar dit vermeldt nooit privacygevoelige gegevens: bijvoorbeeld namen van de ouders, informatie over adoptie, erkenning, enz. Je hebt dan bijvoorbeeld alleen de informatie van de persoon en zijn plaats en datum van geboorte / huwelijk / overlijden in handen.

Een a f s c h r i f t (volledige kopie) van zo'n akte [bijvoorbeeld de huwelijksakte van uw ouders; bij de gemeente waar uw ouders zijn getrouwd!] kunt u volgens het Nederlandse recht wel krijgen bij de gemeente, maar alleen (zie het Burgerlijk Wetboek, boek 1, artikel 23 b, lid 2) als u kunt bewijzen dat u een g e r e c h t v a a r d i g d b e l a n g heeft. Een gerechtvaardigd belang ("berechtigtes Interesse") heeft u, als u (zie deze internetpagina van de gemeente Den Haag:
http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=54671 ) tot deze groep mensen behoort:
personen op wie de akte betrekking heeft; gemachtigden; bloedverwanten; erfgenamen; echtgenoot of echtgenote; geregistreerde partner; wettelijk vertegenwoordiger; degene die het nodig heeft in het kader van een gerechtelijke procedure; degene die het nodig heeft in verband met een huwelijkssluiting of partnerregistratie. - Nu, u bent b l o e d v e r w a n t, namelijk: de dochter, dus u heeft recht op een afschrift als u kunt aantonen (bewijzen) dat u die dochter bent.

Hoe bewijs je dat?
Juist, met een geboorteakte (Geburtsurkunde).

3) [!!!] Het gaat er dus eerst om, dat u informatie over u z e l f (en de band / het familieverband met uw ouders) verzamelt.
[NB. : Elk goed genealogisch onderzoek begint bij jezelf, en bij het verzamelen van informatie over jezelf; niet eerst over anderen, en ook niet bij het "in het wilde weg" gaan zoeken van informatie over de familienaam]

- Heeft u al bij de balie van de gemeente een uitdraai van uw eigen "Persoonslijst" (set van alle gegevens die over u in het bevolkingsregister worden bewaard) aangevraagd? Hier staat echt heel veel nuttige informatie over uzelf op.
- Of u in oktober 1994 ook al in Nederland woonde, weet ik niet, maar: de gemeente waar u op 1-10-1994 bij het bevolkingsregister stond ingeschreven, bewaart in principe ook nog uw "Persoonskaart" (een kartonnen kaartenbakkaart, "Karteikarte", waarop uw gegevens werden bijgehouden vóór de digitalisering van het bevolkingsregister per oktober 1994). Bij die gemeente kunt u schriftelijk, met een kopie van uw identiteitsbewijs, een kopie van uw persoonskaart aanvragen (let op: vóór- en achterkant!). Ook hierop staat heel veel nuttige informatie (bijvoorbeeld: historische adressen).

4) U schrijft dat u geboren bent in Duitsland: u moet dus een a f s c h r i f t (let op: u heeft echt de complete inhoud van de akte nodig; dus niet een "extract" of Auszug!) van uw geboorteakte aanvragen bij de gemeente (Gemeinde of Stadt) waar u bent geboren in Duitsland.

Misschien bent u geboren in een dorp of kleine gemeente, en is de naam ervan uw antwoord, als iemand u vraagt, wat uw geboorteplaats is. Maar om een akte te vinden, moet u weten wat o f f i c i e e l uw geboorteplaats is: de gemeente (Gemeinde of Stadt) waaronder uw geboorteplaats viel, toen u geboren werd. Deze vindt u op elk officieel document over u, zoals: paspoort, rijbewijs, identiteitskaart. Eventueel kan het ook nog zo zijn, dat die plaats inmiddels is opgegaan in een grotere gemeente, die nu de akten van de burgerlijke stand (Zivilstandsurkunden) bewaart.

Voor u zijn vooral relevant: de Zivilstand (burgerlijke stand), bewaard bij de afdeling burgerlijke stand van de gemeente: het Standesamt;
en het bevolkingsregister, het Melderegister, gehouden door het (Einwohner)Meldeamt.
Vaak zijn deze, in een moderne overheidsorganisatie, samengebracht in of dichtbij het gemeentehuis (Rathaus), in een afdeling met de naam "Buergerservice" of "Buergeramt".
Het beste is: op zoek naar het Rathaus.

5) Op de internetsite www.meinestadt.de kunt u zoeken naar een plaatsnaam, en komt u meestal bij een rubriek uit met de naam "Rathaus-Adresse".
Daaronder vindt u dan de informatie van de gemeente: postadres, telefoonnummer, e-mailadres, officieel internetadres (amtliche Internetseiten, Homepage).

(Wordt vervolgd / Fortsetzung folgt)

Dimitri Vlas - 17 apr 2008 - 02:56

Hallo Dimitri,
Het was een heel lang verhaal wat je plaatste, maar ik moet je in elk geval even mijn dank zeggen betreffende de link van www.meinestadt.de
Zeer interessant voor mij.

Groetend GP

Groen P. - 17 apr 2008 - 03:13

(Vervolg / Fortsetzung: T i p s)

6. Eerst dus: naar het Standesamt waaronder uw geboorteplaats valt, voor een afschrift van uw geboorteakte.
Dit kunt u ook in Nederland goed gebruiken, namelijk om bij de trouwgemeente van uw ouders een afschrift van hun huwelijksakte aan te vragen.

Neem eerst contact op, en vraag of u voor informatie persoonlijk ter plaatse moet zijn, of dat men liever heeft dat u alle vragen naar documenten schriftelijk indient; dat voorkomt dat u voor niets reist.
Als u persoonlijk erheen reist: zorg dat u uw identiteitsdocumenten, en voldoende geld bij u heeft!

7. In het algemeen is genealogisch onderzoek in Duitsland heel moeilijk, veel moeilijker dan in Nederland, omdat door de strenge privacyregels informatie van na 1875 bijna niet toegankelijk is (wel wordt in 2009 een meer "liberale" regeling van kracht, maar we leven nu nog in 2008).
Maar voor de zoektocht naar uw vader is er wel hoop, want er is een grote uitzondering: voor nakomelingen (Abkoemmlinge). En u bent de dochter, dus een Abkoemmling.

Ook in Duitsland zult u dat bij uw zoektocht naar informatie eerst moeten bewijzen, en dat begint bij de geboorteakte (Geburtsurkunde): om daarvan een afschrift in handen te krijgen, zou u dus eerst een afschrift moeten hebben... een Catch-22-situatie, kip-of-ei-vraagstuk? Maar nee, geen probleem: de ambtenaar aan de balie kan ter plekke controleren dat u bent wie u zegt dat u bent, als hij of zij uw identiteitsbewijs ziet, en uw persoonsgegevens met uw geboorteakte vergelijkt, voordat hij of zij u een afschrift (vraag een afschrift, dus de complete inhoud; geen Auszug of extract/uittreksel!) ervan afgeeft.
[Reken op ongeveer 7 tot 10 euro aan kosten].

8. Naast de burgerlijke stand (Personenstand oftewel Zivilstand), opgebouwd uit akten die als het ware "momentopnamen" uit een mensenleven als foto's weergeven (geboorte; huwelijk / geregistreerd partner-
schap ; overlijden), en een verzameling per gezin, het Familienbuch,
is ook het bevolkingsregister, het (Einwohner)Melderegister heel belangrijk, aangezien dit uiteindelijk een "sluitende" registratie oplevert die een heel mensenleven volgt, vergelijkbaar met een film.

9. Interessant voor uw onderzoek lijkt het het me,

a) dat u zou gaan zoeken op internet naar bronnen die in principe voor iedereen toegankelijk zijn, zoals archieven. Over de periode vóór 1875, die gemakkelijk is qua bronnen, kunt u heel veel informatie vinden;
veel interessanter is eerst het zoeken naar de periode terug in de tijd, van 2008 naar 1875.
Er blijven immers, als het moeilijk is om toegang tot overheidsbronnen te krijgen (bv. Zivilstandsurkunden), heel veel bronnen over, zoals adresboeken, telefoonboeken, bedrijvengidsen, enz. - en overheidsbronnen die om één of andere reden toch openbaar zijn gemaakt (veroeffentlicht).

De pagina "Deutsche Archive im Internet" is heel bruikbaar:
http://www.archivschule.de/content/33.html
en daarbinnen vooral de overheidsarchieven: "Staatsarchive im Internet"
http://www.archivschule.de/content/23.html
Per deelstaat (Bundesland) kunt u dan verder zoeken.

Veel archieven hebben historische bronnen met persoonsgegevens, die u kunt vinden als u eerst naar een plaatsnaam zoekt, en dan naar trefwoorden als bijvoorbeeld:
- Personenstand
- Personenstandsaufnahme
- Adressbuch
- Einwohnerbuch
- Melderegister
- Einwohnerregister
- Familienkundliche Quellen
- Telefonbuch
- Personalakten
enz. enz.

b) bij instanties (Behoerden): dat u afschriften zou krijgen, als blijkt dat u daar recht op heeft, uit de volgende bronnen (Quellen):

- uw geboorteakte en die van uw vader en moeder
- de huwelijksakte van uw ouders (Nederland)
- het Familienbuch van het gezin waarin u bent opgegroeid
- de vermeldingen in het bevolkingsregister (Melderegister) van u, uw vader en uw moeder in het verleden; en speciaal: een afschrift uit het Melderegister dat u de informatie geeft, in welke gemeente uw vader ingeschreven is als inwoner ("gemeldet ist")

10. Voor de burgerlijke stand is de desbetreffende wettelijke regeling het Personenstandsgesetz,
waarvan u de tekst in de nieuwste versie van 13 maart 2008 kunt lezen op deze internetsite: <http://www.gesetze-im-internet.de/persstdg/BJNR011460937.html#BJNR011 460937BJNG001300314> .
De complete wetstekst lijkt mij interessant voor u, maar wel het meest artikel 61, lid 1
(Paragraph 61, Absatz 1):

§ 61
(1) 1. Einsicht in die Personenstandsbücher, Durchsicht dieser Bücher und Erteilung von Personenstandsurkunden kann nur von den Behörden im Rahmen ihrer Zuständigkeit und von Personen verlangt werden, auf die sich der Eintrag bezieht, sowie von deren Ehegatten, Vorfahren und
A b k ö m m l i n g e n .
2. Behörden haben den Zweck anzugeben. 3. Andere Personen haben nur dann ein Recht auf Einsicht in die Personenstandsbücher, auf Durchsicht dieser Bücher und auf Erteilung von Personenstandsurkunden, wenn sie ein rechtliches Interesse glaubhaft machen.

11. Dan het Melderegister (in het Meldeamt, waarschijnlijk dus ondergebracht bij Buergerservice, Buergeramt, Rathaus, enz. enz.).
Voorzover ik kan zien, wordt de vraag of u toegang heeft tot informatie uit het Melderegister bepaald door het recht van de deelstaat (Bundesland), dus door het desbetreffende Landesmeldegesetz.
- Allereerst: u z e l f. Het beste is, zogenaamde "Melderegisterauskunft" over uzelf aan te vragen; u zukt veel hebben aan deze informatie, over de h e l e periode (dus van alle gemeenten gedurende de tijd) dat u in Duitsland ingeschreven ("gemeldet") bent geweest.
- Dan, als u een idee heeft bij welke Gemeinde/Stadt u die moet zoeken, die over uw vader en uw moeder.

Hier lijkt ongeveer hetzelfde te gelden: hoe gedetailleerder de informatie die u zoekt, hoe kleiner de kans dat u behoort tot de kring van personen die recht op "toegang" heeft.
[!!!] Maar let op: de wet bepaalt dat, in bijzondere gevallen, een "Auskunftssperre" geldt, of de betrokkene kan de "Auskunft widersprochen haben".
Voor u interessant is om zoveel mogelijk informatie te krijgen, dus: de zogenaamde "erweiterte Melderegisterauskunft".
Zie, bijvoorbeeld, de informatie op de internetsite van de gemeente Potsdam:
http://www.potsdam.de/cms/beitrag/10003491/27314/
---------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------- ------
"Melderegisterauskunft - Kurzbeschreibung der Leistung
Melderegisterauskünfte können an Bürger oder Firmen zu namentlich Benannten erteilt werden. Man unterscheidet:
-einfache Melderegisterauskunft
-erweiterte Melderegisterauskunft
-Melderegisterauskunft mit erhöhtem Suchaufwand

bei einer einfachen Melderegisterauskunft werden mitgeteilt:
1. Familiennamen
2. Vornamen
3. Doktorgrad
4. gegenwärtige Anschriften
5. die Tatsache dass der Einwohner verstorben ist

bei der erweiterten Melderegisterauskunft werden zusätzlich mitgeteilt:
1. Tag und Ort der Geburt,
2. frühere Vor- und Familiennamen,
3. die Angabe verheiratet oder nicht,
4. Staatsangehörigkeiten,
5. frühere Anschriften
6. Tag des Ein- und Auszugs
7. gesetzliche Vertreter
8. Sterbetag und -ort

[.... ] Besondere Voraussetzungen:
- Die gesuchte Person muss in Potsdam gemeldet oder gemeldet gewesen sein.
- [!!!] Von den Auskunftsersuchenden ist ein b e r e c h t i g t e s I n t e r e s s e im Falle der erweiterten Melderegisterauskunft nachzuweisen.

[.....] Besonderheiten:
Eine Melderegisterauskunft kann nicht erteilt werden, wenn der Betroffene nicht eindeutig identifiziert werden kann.
Eine Melderegisterauskunft darf nicht gegeben werden, wenn der Betroffene dieser Auskunft widersprochen hat.
Jede Melderegisterauskunft ist ausgeschlossen, wenn eine Auskunftssperre bei Gefährdung schutzwürdiger Belange für Betroffene im Melderegister vermerkt ist.

[......] Erforderliche Unterlagen/Formulare
-einfache Melderegisterauskunft:
ein mündlicher (persönlich) oder formloser schriftlicher Antrag
-erweiterte Melderegisterauskunft
ein mündlicher (persönlich) oder formloser schriftlicher Antrag;
Nachweis eines berechtigten Interesses für die Melderegisterauskunft
-erweiterte Melderegisterauskunft mit erhöhtem Suchaufwand:
formloser schriftlicher Antrag;
Nachweis eines berechtigten Interesses für die Melderegisterauskunft

[......] Gebühren
Bei Antragstellung wird eine Gebühr in Höhe von:
-5,00 EUR für eine einfache Melderegisterauskunft
-8,00 EUR für eine erweiterte Melderegisterauskunft
-ab 9,00 € je nach Aufwand pro Person für eine Melderegisterauskunft mit erhöhtem Suchaufwand
fällig.
---------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------- -----------

12. Voor sommige Staedte of Gemeinden kunt u de internetpagina met zulke informatie misschien snel op het spoor komen, als u op www.Google.de zoekt met, naast de plaats van de Stadt of Gemeinde die u zoekt, bv. Essen, bijvoorbeeld deze trefwoorden
in het zoekvenster [ ] :

[ Essen + standesamt ]
[ Essen + einwohnermeldeamt ]
[ Essen + "auskunft aus dem melderegister" ]
[ Essen + "melderegisterauskunft" ]


13. En als u dan een hoeveelheid informatie uit het "moderne" tijdperk (1875-2008) heeft verzameld, "dann erst recht" bent u goed toegerust om goed voorbereid verder te zoeken in de historie vóór 1875!
Er verandert wel heel veel ten goede in 2009, de wet wordt in Duitsland iets "liberaler", zie b

Dimitri Vlas - 17 apr 2008 - 04:41

(Vervolg / Fortsetzung)

12. Voor sommige Staedte of Gemeinden kunt u de internetpagina met zulke informatie misschien snel op het spoor komen, als u op www.Google.de zoekt met, naast de plaats van de Stadt of Gemeinde die u zoekt, bv. Essen, bijvoorbeeld deze trefwoorden
in het zoekvenster [ ] :

[ Essen + standesamt ]
[ Essen + einwohnermeldeamt ]
[ Essen + "auskunft aus dem melderegister" ]
[ Essen + "melderegisterauskunft" ]


13. En als u dan een hoeveelheid informatie uit het "moderne" tijdperk (1875-2008) heeft verzameld, "dann erst recht" bent u goed toegerust om goed voorbereid verder te zoeken in de historie vóór 1875!
Er verandert wel heel veel ten goede in 2009, de wet wordt in Duitsland iets "liberaler", zie bijvoorbeeld deze internetpagina's:

http://de.wikipedia.org/wiki/Personenstandsgesetz

http://www.bgblportal.de/BGBL/bgbl1f/bgbl107s0122.pdf

[heel interessant is het nieuwe artikel 62: "Urkundenerteilung, Auskunft, Einsicht"; gelezen "in Zusammenhang mit" artikel 5, lid 5, dat de nieuwe openbaarheidstermijnen lijkt te bevatten:
Geburtenregister 110 Jahre, Ehe- und Lebenspartnerschaftsregister 80 Jahre, Sterberegister 30 Jahre]
---------------

Zo, hopelijk heeft u nu een idee over de bronnen, de mogelijkheden, de "Rechtslage" en de kosten -
en een beetje inspiratie om verder te gaan met uw zoektocht?
Verlies de moed niet, er zijn mogelijkheden genoeg!

Veel succes bij het zoeken en "Finderglueck",
met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 17 apr 2008 - 04:52

Hallo Dimitri,

Bedankt voor alle informatie, maar het lijkt mij voor veel personen teveel informatie in 1 reactie uwerzijds te veel van het goede. Ik vermoed dat u al deze informatie via een link hebt gecopiëerd waarbij het verstandiger was geweest de links alleen te plaatsen binnen dit forum. Uitgaande van mijzelf, ik vond uw ene link welke ik in mijn vorige reactie meldde interessant, maar het gehele lange verhaal zal niet iedereen echt doornemen in dit forum. Het beste is uw reacties kort en bondig te houden. Maar uiteraard zal iedereen uw bijdrage waarderen, echter probeer het voor uzelf en de forumleden alhier kort en bondig !!!!!!!!!! te houden, lijkt mijn persoonlijke advies. En nu voor GP bedtijd, hahahahah

Groetend en nogmaals sorry voor mijn reactie, het is een opbouwende kritiek, en absoluut geen negatieve.

GP

Groen P. - 17 apr 2008 - 04:55

Hallo Groen P.,

Bedankt voor je vriendelijke reactie,
"no offense taken". Wel is het grappig dat j i j bedankt voor de informatie,
terwijl je -voorzover ik begrijp- niet de geadresseerde was (Leuke nickname trouwens, ik moet telkens aan die naam Groen van Prinsterer denken, waarnaar in Holland honderden straten zijn vernoemd).

Feiten, meningen, tips en handigheidjes kunnen nou eenmaal ook nooit voor iederéén
praktisch zijn of "van nut" zijn, oftewel: ze zijn niet voor iedereen "informatie".
Dat is nog geen reden om ze dan níet te brengen als er iemand is voor wie het misschien wèl
informatie oplevert.
Het is net als op een rommelmarkt, hè? "One man's trash is another man's treasure".

We gaan gewoon verder.
Genealogie is een virus, een ernstige ziekte; de patient toont meestal geen enkel ziekte-inzicht, steekt graag "gezonde" mensen aan, is therapie-resistent en een zorgwekkende zorgmijder!

Hartelijke groeten,
Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 17 apr 2008 - 05:47

Hallo Wilhlemina en Dimitri,

Nog bedankt voor jullie reactie, het was inderdaad erg veel info maar volgens mij komt het allemaal vast goed.
Ik houd jullie op de hoogte voor verdere vorderingen!!!

Met vriendelijke groet,
Lilian Schmidt

L.Schmidt - 17 apr 2008 - 14:17

Hallo,

Goed nieuws!! Mijn ouders zijn in Nederland getrouwd dus heb ik de huwelijksakte opgevraagd. Daar stonden ook de namen op van de ouders van mijn vader!!! Dus er is vooruitgang.
Nu moet ik erachter zien te komen waar ze beiden zijn geboren.

Groetjes Lilian

L.Schmidt - 19 apr 2008 - 14:03

Geachte mevrouw Lilian Schmidt,

Gefeliciteerd met het goeie nieuws!

U heeft de huwelijksakte van uw vader en moeder, en zoekt naar de geboorteplaats van de ouders van uw vader.
Als het goed is, staat op de huwelijksakte een geboorteplaats van uw vader.
Misschien woonden zijn ouders ook echt in die geboorteplaats (grote kans, hoewel kinderen soms ook wel op reis geboren worden, of in een ziekenhuis vlakbij de woonplaats).
U kunt op zoek gaan naar het bevolkingsregister of Melderegister voor die plaats:
als zijn ouders ook echt woonden in de geboorteplaats van uw vader, staan zij daarin vermeld -
mèt hun geboorteplaatsen.

Succes!
Met vriendelijke groet,
Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 19 apr 2008 - 21:04

Hallo Wilhelmina.

Ik ben bezig met de stamboom Schonewille (Op diverse wijze geschreven) Er is mij door iemand gevraagd of de oorsprong van deze familie in Duitsland ligt?  Ik weet het niet en heb ook al bij de mormonen rond gekeken. Weet U iemand die eens wil kijken in Duitsland ?

Biij voorbaat dank   Groetjes    Joop

Joop Esser - 17 dec 2010 - 23:49

Mijn voorvader Michiel de Kok (Cock) werd geboren in het Land van Gulik in 1705. Hij trouwde te Brugge met Johanna Allons in 1743.

Waar kan ik informatie vinden over dopen in het Land van Gulik in deze tijd?

Hermine Dekkers - 1 jan 2011 - 13:21

I research the name Heggelman  from Altenberge near Munster .The oldest name I have is

Bernardus Antonius Heggelman (Alias Niehueser )Married to Anna Elisabeth Minnebos(Minnenbusch)

I would like to know the parents or other family of those people.

Also where does the name Niehueser come from?.

Johanna ( Anne) Heggelman- van Heezik - 16 jan 2011 - 18:57

Hallo Lilian Schmidt

Even lid worden van de Heinsberg -liste, daar is ene Schmidt moderator

 Groetjes  Joop Esser

Joop Esser - 16 jan 2011 - 19:55

Graag zou ik gegevens krijgen van de ouders van Johan Reinke (Clahs) Rehtmeyer geboren in Hahlen,Minden-Lubbecke Brandenburg Duitsland.

Ik heb deze gegevens N. (Clahs) Rehtmeyer (1590)en was gehuwd met N.N. ......... Rehtmeyer (1592-1673) ook beiden uit Hahlen. Of eventueel waar ik deze gegevens zou kunnen vinden en misschien wel zijn voorouders  

Sylvia Rietmeijer - 20 mar 2018 - 12:18


Graag zou ik gegevens krijgen van de ouders van Johan Reinke (Clahs) Rehtmeyer geboren in Hahlen,Minden-Lubbecke Brandenburg Duitsland.

Ik heb deze gegevens N. (Clahs) Rehtmeyer (1590)en was gehuwd met N.N. ......... Rehtmeyer (1592-1673) ook beiden uit Hahlen. Of eventueel waar ik deze gegevens zou kunnen vinden en misschien wel zijn voorouders  

Sylvia Rietmeijer - 20 mar 2018 - 12:18







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu