stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Martin Stuwart [Stuart] en Theodora Granadang


Profiel afbeelding

Van Martin Stuwart die eigenlijk Mathias Stuart heet zijn mij de trouwdag en de 2 dochters bekend in Soest Duitsland. Op de trouwakte staat dat hij in Bergen op Zoom geboren is maar kan na jaren zoeken geen geboorte van hen vinden en dus de namen van zijn ouders. Ook kan ik nergens vinden wanneer hij overleden is. Hij was grenadier in het garnizoen van Soest dat in 1792 ten oorlog trok tegen Napoleon.Wie weet waar ikkan zoeken

Hilda Schaap

zijn mij de trouwdag en de 2 dochters bekend

Hilda,

het zou wellicht nuttig kunnen zijn, als je deze gegevens deelt op het forum.
Met name de datum van het huwelijk, en de naam van de kerk (want er
waren veel kerken in Soest)

groet, Wesley

N.B.
Ik kwam Martin, zijn vrouw en twee dochters tegen op Geneanet,
maar deze gegevens kunnen alleen ingezien worden door Premiumleden.

Wesley Fokkens

Wel bekend bij de vraagsteller, maar niet in de vraag vermeld.

Type of record : Marriage
Last Name : GRANADANG
First Name : Theodora
Gender : F
Place of marriage : Evangelisch, Soest, Westfalen, Prussia
Date of Marriage : 05/04/1788
Spouse Last Name : STUEWORT
Spouse First Name : Mathias
Sex of Spouse : M
Transcribed By : Familysearch
Parish and civil index. Source Familysearch.org

 

Type of record : Birth
Last Name : STUWART
First Name : Anna Sophia
Gender : F
Place of baptism : Evangelisch,Soest,Westfalen,Prussia
Date of baptism : 02/02/1789
Father's name : STUWART
Father's First Name : Martin
Mother's Last Name : GRANADANG
Mother's First Name : Theodora
Transcribed By : Familysearch
Parish and civil index. Source Familysearch.org

karel honings


Hilda , ben zelf ook al jaaaaaren op zoek naar Martin Stuwart(Stuart) wiens naam zover mij bekend Mathias Stuart moet zijn. Kan steeds niet ontdekken waar zijn geboorte inschrijving te vinden is. Niet in Bergen op Zoom in elk geval. Kan zijn dat dat door een veldpredikant is gedaan en van die boeken zijn er velen verloren gegaan. Dus zijn ouders zijn mij onbekend tot heden. Ben zelfs in het stadtarchiv Soest geweest maar niet verder gekomen. Na 1792 is niets meer in Soest te vinden want als grenadier trok hij in dat jaar ten strijde met het regiment von Budberg tegen Napoleon en dat regiment werd in 1806 totaal in de pan gehad en keerde niet meer terug naar Soest. Verder de naam van zijn vrouw Theodora Ganadang moet zijn Theodora Grandadam. Zij is geboren Emmerich am Rhein. Heb het archief aldaar bezocht , meerdere Grandadam te vinden in die periode maar geen Theodora. Hun dochter Anna Sophia Catharina Stuart huwde op 7 Januari 1817 te Elten-Emmerich am Rhein met mijn voorvader Cornelus Polman. Opmerkelijk dat de dochter toen woonde in de geboorteplaats van haar moeder Theodora Grandadam. Mathias Stuart trok in 1787 met het regiment von Bubberg ten strijde tegen de patriotten in Nederland. Heb kunnen ontdekken dat zijn grenadier bataljon eind Juli tot 13 Sept.1787 in Emmerich ingekwartierd is geweest en daarna op de terugtocht in November 1787 eveneens. De conclusie is gerechtvaardigd dat Mathias daar kennis heeft gekregen aan Theodora en zij hem gevolgd is naar Soest en zij op 4 April 1788 trouwden. Hoop dat dit bericht ook wat reakties oplevert om verder te komen.

G.Lukkassen.

aloysPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu