stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Zijn er transcripties van Duitse kerkboeken?



Profiel afbeelding

Goedemiddag allen!

Weet iemand of er plannen of projecten zijn om Duitse kerkboeken te "transcriberen" zodat ze eenvoudiger doorzocht kunnen worden? Dus ik bedoel dat ze digitaal doorzoekbaar zijn, in plaats van online maar handmatig bladerend. 

Ik werk veel met Matricula, maar het is soms een monnikenwerk. Niks mis mee op zich, maar zoals we in Nederland kunnen werken met OpenArch dat is toch wel een verademing, vind ik. Dus ik vroeg me af of er mensen zijn die weten van online projecten om die kerkboeken te "transcriberen" (ik ken het juiste woord niet maar ik bedoel alle namen in een online database zetten zodat ze dus doorzoekbaar worden via een zoekbalk). Ik had zelf al een begin gemaakt, maar bedacht me ineens dat het zonde van mijn tijd zou zijn als er al zoiets bestaat. Misschien kunnen we zelfs wel een eigen project opzetten in samenwerking met onze Duitse genealogie-collega's?

Judith Tankink - 11 mei 2021 - 17:02

Ken je de site : www.ongen.de ?

Hans P. Noppen - 11 mei 2021 - 19:58

Almast Diedrich - 11 mei 2021 - 23:16

Dank beiden! Voor www.ongen.de heb ik een account aangemaakt alleen snap ik die website nog niet helemaal. Althans, ik kan niks vinden nog.

Ik kwam zelf ook nog een nuttige website tegen: https://gedbas.genealogy.net/

Judith Tankink - 12 mei 2021 - 01:13

hier zijn vele transcripties te vinden o.a.

Online Ortsfamilienbuch Wesuwe (genealogy.net)

johan scholte1948 - 12 mei 2021 - 14:40


De personenstandreader 2 van Leo Aretz is ook een goeie:

https://pr2.leoaretz.de/

Michael Reinders - 13 mei 2021 - 15:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu