stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Berendt Hoelscher of Hölscher, Lienen bij OsnabrückProfiel afbeelding

Hermanus Hölscher is gedoopt op 22-02-1767 in Lienen. Tecklenburg, als Herman Hind(erich) Hölscher. Ik heb hier via iemand een scan van gekregen.De moeder is hierbij niet vermeld. Via Familysearch bronnen zou dat Elisabein Fletemeijer moeten zijn. Probleem is dat je de kerkboeken via Familysearch niet kan raadplegen. Is er een mogelijkheid de bronnen, waarschijnlijk, evangelisch dus niet rooms op een of andere manier te raadplegen? Gaat hier om doop broers/zusters en huwelijk ouders Herman / Hermanus.

Ben Knoop - 6 dec 2021 - 22:51

scans van de evangelische Kirchenbücher zijn te vinden bij Archion.de achter de betaalmuur [hier]; FamilySearch heeft daarom alleen de index vrijgegeven [hier]

Peter B - 7 dec 2021 - 01:13

Dank je Peter. Wellicht t.z.t. een maand gebruiken als ik meer Duitse voorouders verzameld heb. Die index van Familysearch begrijp ik niet. Bedoel je met de index alleen het overzicht van de bronnen? 

Ben Knoop - 7 dec 2021 - 12:22

een vergrootglaas-symbool betekent in principe dat je in de film op naam kunt zoeken... maar het komt regelmatig voor dat FamilySearch de symbooltjes onterecht plaatst

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Peter B - 7 dec 2021 - 13:23


Ja klopt. Bij wat latere jaren krijg ik bij drukken op het vergrootglas wel namen te zien maar bij de meeste, zoals de jaren die ik nodig heb, niet.

Ben Knoop - 8 dec 2021 - 15:12Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu