stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Joseph Johan Lowath * Münster 1773



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar informatie over Joseph Johan Lowat. Zijn naam schrijf je ook als Lowath. Hij is geboren op 28 april 1773 in Munster. Hij heeft gewerkt als schrijver bij de registratie van paarden en koeien bij de Provincie Friesland omstreeks 1809 tot 1811. In 1811 heeft hij zich weer in Franeker gevestigd en heeft hij aldaar dezelfde functie gehad als bij de provincie.

Het staat voor mij niet voor 100% vast maar het zou mogelijk kunnen zijn dat hij van joodse oorsprong is. Joseph is op 25 augustus 1812 gestorven in Franeker. Zijn echtgenote Jacoba Jans van der Berg overleed in juni van dat jaar. Joseph en Jacoba hadden 3 kinderen, te weten Jan Joseph Louis, Joseph Josephs Lowie en Johannes Lowat.

Nu vaststaat dat Joseph Johan in Munster is geboren zullen we het onderzoek moeten voortzetten in Duitsland. Voor mij een nieuwe dimensie. Hoe moet ik dat aanpakken? Tips en suggesties zijn van harte welkom.

mvg

Pim Louis

Pim Louis - 6 mei 2022 - 09:31 (laatst bijgewerkt 6 mei 2022 — 10:18 door moderator)

Munster ligt in Nordrhein-Westfalen. Van dat Bundesland zijn al archieven digitaal te vinden op internet. Er zijn ook fora waar je met je vraag terecht kan,zoals deze https://forum.ahnenforschung.net/.
Nicolette
 

Nicolette Jentink - 6 mei 2022 - 09:53

De naam deed een belletje bij me rinkelen.

Zie ook https://www.stamboomforum.nl/subfora/2/2/73754/0/info_gezocht_over_joseph_louis_overleden_in_1812_geh_met_jacoba_v_d_berg_overl_franeker_ea
om te voorkomen, dat er door forumleden zaken gevonden en gemeld worden, die al bekend zijn.

Jan CIavaux - 6 mei 2022 - 11:50

Is hij geboren in de stad Münster of "in het Münsterse" ? Want dat laatste is een groot gebied van de toenmalige bischop van Münster. Als hij katholiek was en in de stad Münster geboren was moet je hem kunnen vinden in de doopboeken van 1 van de 15 RK kerken in Múnster op https://data.matricula-online.eu/de/deutschland/muenster/ .

Herman Kimmann - 6 mei 2022 - 16:14

Herman,

 

Op dit moment weet ik niet of hij in de stad Munster is geboren dan wel het gebied rond de stad. Of hij katholiek gedoopt is is ook niet zeker het kan maar we vermoeden ook een joodse achtergrond. Ook dat hebben we nog niet definitief boven water weten te halen.

Zijn er voor de kerkboeken ook inventarissen met namen of zijn er ook databases waar je op naam kunt zoeken? 

 

MVG

 

Pim

Pim Louis - 17 mei 2022 - 11:22


  Er zijn op genealogy.net op kerkboeken gebaseerde online Ortsfamilienbücher op https://online-ofb.de/  en op dezelfde website de mogelijkheid van Metasuche https://meta.genealogy.net/search/index. De laatste geeft voor Lowat behoorlijk wat treffers.

Herman Kimmann - 18 mei 2022 - 22:00







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu