stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » Digitaal inzien begraafregisters Wersen en OsnabrückProfiel afbeelding

Wie kan mij vertellen of en hoe ik digitaal de Lutherse begraafregisters van Wersen (Noordrijnwestfalen) en Osnabrück (Nedersachsen) uit 1798 kan inzien?

 Concreet: ik ben op zoek naar de begraafinschrijving van Hermann Heinrich Nieporten, die 18 mei 1798 is overleden in Wallenhorst (Nedersachsen). De datum is bekend uit correspondentie omtrent zijn overlijden en nalatenschap. Hij is in ieder geval niet begraven bij de (destijds enige) kerk in Wallenhorst, die overigens RK was. Ik vermoed nu, dat hij in Osnabrück (Luthers)  is begraven, omdat hij in Wallenhorst/Hollage in een pand woonde dat eigendom van de gemeente Osnabrück was, en ook werkte in dienst van de gemeente Osnabrück. Een alternatief zou kunnen zijn een begrafenis in Wersen (Luthers), omdat daar zijn zus met haar man woonde. Hermann Heinrich liet geen vrouw en kinderen achter en is vermoed ik ook nooit getrouwd geweest.

Liesbeth Niepoort - 20 jun 2022 - 15:24

Start - Archion

niet gratis

Frank Fransz - 20 jun 2022 - 15:56

Is iemand daar lid van?

Liesbeth Niepoort - 20 jun 2022 - 16:31

Dat zal toch wel?

Frank Fransz - 20 jun 2022 - 16:49

Op Ancestry staan (ja, achter de betaalmuur) wel een aantal evangelische kerkregisters uit die omgeving. Ik vind enkele Nieporten in de Garnisonsgemeinde Hannover. Kennelijk waren er militairen in de familie Nieporten. Begraafgegevens zijn vaak alleen op achternaam zoals in dit voorbeeld uit november 1753   Invalide Nieport ( 20e gestorven 22e begraven    )

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

karel honings - 21 jun 2022 - 15:01


Dank je, maar de Nieporte die ik zoek was geen militair en is in Wallenhorst-Hollage overleden. Daar heb ik bewijzen voor (brieven, notariële akte).

De vraag is waar hij dan we begraven is, want dat was niet in Wallenhorst. Daar is in hetzelfde jaar wel een Nieporte begraven, maar pas in augustus, terwijl ik op zoek ben naar iemand die 18 mei al is overleden. Over die datum kan ook geen enkele twijfel bestaan. Mogelijkheden zijn volgens mij dan  Osnabrück en Wersen, en dan via de Lutherse kerk.

Liesbeth Niepoort - 21 jun 2022 - 16:56Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu