stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Duitsland » TIP: Bestonden er in Duitsland ook bevolkingsregisters?



Profiel afbeelding

Als je benieuwd bent naar waar je Duitse voorouders gewoond hebben, dan kan je in de burgerlijke stand hier en daar wel wat adressen vinden. Maar hoe zit het dan in de tussenliggende periodes? En wat als je wil weten welke kinderen er binnen een huwelijk allemaal zijn geboren? Waren er ook in Duitsland bevolkingsregisters?

Het antwoord is ja, maar met een aantal voorbehouden. Duitsland werd onder het Duitse Keizerrijk pas in 1871 een echte eenheid, daarvoor was het sterk versnipperd over een groot aantal vorstendommen. Hierdoor zie je zeker voor 1871 regionaal diverse manieren waarop de bevolkingsregistratie werd bijgehouden.

Lees het hele artikel:

https://www.yory.nl/bestonden-er-ook-in-duitsland-bevolkingsregisters/

Indie van Lieshout - 21 mei 2024 - 13:38

Mag ik toevoegen dat in bepaalde streken van Duitsland door oorlogen alle, dan wel zo goed als alle archieven zijn vernietigd. Dit geldt b.v. voor Neder Saksen, dat jarenlang geleden heeft onder oorlogshandelingen. 
Nicolette

Nicolette Jentink - 3 jun 2024 - 12:35


Ik heb veel gebruik gemaakt van https://data.matricula-online.eu/en/

Hier kan je veel Katholieke kerkboeken vinden.

Je kan deze helaas niet doorzoeken, maar alleen bladeren. je moet wel van een begin datum (bijvoorbeeld 1 geboortedatum)en of geboorteplaats hebben anders heb je geen aanknopingspunt. dit gaat wel terug to ca 1600

Hans Brings - 12 jul 2024 - 06:21







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu