stamboomforum

Forum logoMilitairen » Militairen Beverwijk 1947



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar een register of lijst met militairen die in 1947 in Beverwijk gelegerd waren. Ik heb geen idee of dit al openbare gegevens zijn.

Heeft iemand een idee waar ik naar het bestaan van zo een lijst zou kunnen informeren?

Liset - 17 mei 2010 - 14:34

Hallo Liset, Heb altijd op het archief van de gemeente Beverwijk gewerkt en bij mij weten waren er geen militairen gelegerd in Beverwijk. Maar misschien kan je vraag wat nader specificeren.

J. van der Linden - 6 apr 2013 - 13:48

Beste heer van der Linden,

Bedankt voor uw reactie. 

Volgens familieverhalen was er een kazerne in Beverwijk en ben op zoek naar iemand die daar op dat moment gelegerd was. Ik weet weinig van die persoon en dit is misschien de enige mogelijkheid om achter mijn vragen te komen maar dan heb ik een lijst nodig van de manschappen die daar aanwezig waren.

Ik kan het jammergenoeg aan niemand van de familie meer vragen.

Liset - 9 apr 2013 - 14:17


Beste Liset, het is jammer dat er niemand meer leeft van je familie aan wie je zou kunnen vragen in welke straat deze kazerne gestaan moet hebben. Bij weten zijn er na 1945 nooit meer militairen gelegerd geweest in Beverwijk. Wel is Fort Aagtendijk gelegen in Beverwijk maar volgens mij en mijn bronnen hebben hier na 1945 meer geen militairen in gelegerd. Mogelijk werd het vlakbij bij Beverwijk, (gemeente Velsen), gelegen kamp Rooswijk bedoeld. Dit was tot aan het begin van de zestiger jaren een militair kamp. Echter dit kamp lag op de grens Beverwijk - Velsen, maar het viel onder de gemeente Velsen. De militairen gingen wel voor hun vertier naar Beverwijk omdat dit dichterbij was. Het zou kunnen zijn dat hierdoor enige spraak verwarring zou kunnen zijn ontstaan. Misschien is het aanknoppings punt om eens te kijken bij welk regiment hij gediend heeft.

J. van der Linden - 10 apr 2013 - 04:41







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu