stamboomforum

Forum logoMilitairen » Nieuw subforum: Voorouders in de Slag bij Waterloo 1815



Profiel afbeelding

Dag Bert

Ik ben nog niet zover met mijn onderzoek dat ik precies weet wie er een insigne heeft gekregen. Wel weet ik dat pas in 1865 de dan nog levende een medaille hebben gekregen.

De Schiedammers die ik onderzocht heb, zijn van het 8e battallion, en 27e Jagers, waarvan twee totaal onvindbaar zijn in Schiedam. Mijn bedoeling is: wat is er met die mannen ná Waterloo gebeurd?

Hoe gingen ze verder met hun leven? Vooral  de mannen uit Schiedam hadden het moeilijk, er zijn een aantal van hen in Veenhuizen/Ommerschans terecht tekomen.

Binnenkort ga ik weer naar het archief van Schiedam om ontbrekende gegevens te zoeken.

Een copie van de krant die jij hebt wil ik graag! Alle informatie is welkom en jij kunt zo mijn gegevens

van de Schiedammers krijgen.

Een afbeelding van het Zilveren Kruis wat de oud-soldaten kregen in 1865, die heb ik. Pas als ik alle soldaten in kaart heb gebracht (Delft, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis) kan ik een overzicht maken van degene die nog leven in 1865, ik kan je nu alvast vertellen dat dit er niet veel zijn!

Mail me als je wilt.

Elise

Elise Oranje - 29 jan 2013 - 21:14

Met aandacht deze berichten gelezen ,juist deze week kreeg ik een paar uitgebreide mails van een van ons werkgroepje  met de namen uit onze stamboom welke in dienst waren onder Napoleon zowel bij de diverse gemelde veldslagen en verrichtingen. met een paar aktes Teveel om hier te plaatsen  en weet er eigenlijk nu nog geen weg mee of ik die naar Bas moet zenden ????   .

Het gaat om Frank van Zuidam- Ceelis van Zuidam en zijn broer Dirk van Zuidam ,let op de naam  variatie kan zonder de.. van.  zijn  en of met dubbel   Zuiddam  of Zuijdam

De Aktes vermelden de diverse plaaten veldslagen   De diensttijd met een gage voor 6 jaar en zelfs een met 20 jaar over gegaan na de Napoleonse tijd in Hollandse dienst  en een welke de terugreis van Moskou gehaald heeft.

Dus graag wat ik er hier en voor anderen mee kan doen. Als regiment is vermeld Huzaar etc etc

 Groet van Henk.

Henk 2323 - 1 nov 2013 - 15:34

Beste Henk,

Je vraagt of je dit naar Bas moet doorspelen.

Ter info, Bas Lems is al enige tijd geleden afgehaakt van dit forum.

Sindsdien is ook dit hier gepubliceerd:

http://stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/waterloo_gratificaties_1815/zoek/index.nl.html

Meer info: http://www.baslems.com/blog.html

BertKoor - 1 nov 2013 - 15:54

mijn familie lid  genaamd Gerrit van galen was als Kurrassier in dienst bij de Compagnie van Kolonel Hartogh,Commaderende de afgeling Kurasseers Nr,1 er staat gemeld dat van Gaalen Gerrit hebbende laatstelijk gediend als Kurrasier bij de Compagnie  van boven genoemde afdeling .  het document  eindigt met Doornik den 10den november 18 honderd zestien  en einigt met  Den kolonel. Commanderende de afdeling Kurassiers Nr 1 ondertekend N,Hartog Colonel  er is ook een signalement van Gaalen Gerrit ,Zoon van Hendrik   Catarina en geboren in Nootdorp. Het signalement  is een lang verhaal maar eindgt met de staat van dienst van Gerrit en eindigt met 1815.de Campagne  en fraankrijk 18 juni 1815   de Bataille bij Waterloo

Alida Johanna van Galen - 1 okt 2015 - 12:42

Gevonden voorouder Quirinus Olie ) geb Westzaan 11-06-1793 ( gevonden in Vincennes) 

stamboeknummer 13376. Opname in het regiment op 22-10-1813 als fuselier in het70ste RIL 2e bat 1 e comp.

vraag 1, waar was dit onderdeel gelegerd? 

Reeds op 16-11-1813 mutatie naar 59 ste RIL,  vraag 2) wat zou hiervan de reden kunnen zijn? In het stamboek van het 59ste RIL, komt hij niet voor, het stamboeknummer hoort daar bij een andere ( Franse naam)  3) . Zou hij een ander nummer gekregen kunnen hebben? 

En, vraag 4) was deze voorouder betrokken bij de slag om Waterloo ? 

Hoop dat een van u mij op het goed spoor kan zetten, met vriendelijke groet, Nel Olie

n.olie-bongers - 25 sep 2017 - 14:47


Een Gerrit Dingelhoff (Dingelhoef) kreeg een uitkering. Helaas staat er abusievelijk Dingenhoff in de index te Amsterdam.

naam:

Dingenhoff,

rang:

knecht

legeronderdeel:

Generale Staf

legersubonderdeel:

Administratie van Oorlog

bronverwijzing:

Inventarisnr. 713, nr. 480

Archief van het Fonds ter Aanmoediging en Ondersteuning van de Gewapende Dienst in de Nederlanden, het Invalidenhuis te Leiden en de Sociëteit tot Onderstand van Verminkte Militairen
Waterloo gratificaties 1815: NL-SAA-28705753

 

Hij werd geboren in 1794:

 kind:

, Gerardus Stephanus

doopdatum:

03-08-1794

kerk:

Mozes- en Aäronkerk

godsdienst:

Rooms-Katholiek

vader:

Dingelhoeff, Antonius Theodorus

moeder:

Schouten, Josina

getuige:

Dingelhoeff, Stephanus

 

Ik ben wel benieuwd naar zijn militaire periode. Later werkte hij in de Koninklijke stallen te Brussel waar een schop van een paard een einde aan zijn leven maakte.........

Annemarie57 - 25 sep 2017 - 15:10







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu