stamboomforum

Forum logoMilitairen » WOLTERS in Gelders archief



Profiel afbeelding

Ik woon in het buitenland maar ben de komende week in de buurt van Arnhem en wil graag van de gelegenheid gebruik maken om de Collectie Wolters te raadplegen. Ik heb ooit begrepen van een discussie op het stamboomforum dat deze collectie met militaire huwelijken, in Arnhem (en den Haag) ligt. Op de site van het Gelders Archief zie ik deze collectie echter  niet genoemd. Het Gelders archief antwoordt mij met een standaard e-mail.

Weet een van de stamboomforumleden of de collectie inderdaad in Arnhem ligt en moet ik deze dan tenminste drie dagen te voren aanvragen en met een bepaald dossiernummer ?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Bert Sprangers - 16 dec 2012 - 11:41

Is dit wat u zoekt?

http://home.hccnet.nl/marlex.vk/gnib979.htm

Kitty - 16 dec 2012 - 13:32

Ik herinner mij dat ik een boek uit de collectie Wolters enkele jaren geleden in Arnhem gewoon uit een boekenkast kon halen. Of ze daar de complete collectie hadden, weet ik niet. Misschien alleen het deel dat betrekking had op Gelderland. In Den Haag hebben ze in ieder geval de complete collectie.

Veel trouwgegevens van militairen staan ook op de site "soldaten genealogie".

niepoort - 16 dec 2012 - 15:08


Hartelijk dank voor uw reacties. De URL die Kitty geeft leert me dat in Arnhem alleen een deel zal liggen en dat de volledige collectie in Den Haag is. Dat bespaart me een onverricht reisje naar Arnhem.

nagekomen informatie van het Gelders Archief:

Het Gelders Archief beschikt over een gedeelte van de Collectie Wolters.
Het beslaat een groot deel van Gelderland, de gehele provincie Overijssel en een strook 'Duitse barrièresteden'in de strook Duitsland pal over de grens (tussen Oost-Friesland en Zuid-Limburg).
De collectie (10 delen) staat op onze studiezaal ter inzage.

Bert Sprangers - 16 dec 2012 - 16:50







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu