stamboomforum

Forum logoMilitairen » vraag militaire (officier) gegevens Johannes Jacob Ernst



Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen en wil iets voor mij opzoeken.

Ik ben op zoek naar de militaire gegevens van Johannes Jacob Ernst. Hij koopt in 1817 een buitenplaats in IJsselmuiden en is dan als kapitein gelegerd in Namen. Eind 1817 wordt hij vermeld als gepensioneerd majoor. Verder heb ik melding dat hij in 1817 is aangesteld als directeur van Rijks Groot Hospitaal in Leiden. Johannes Ernst is op 14 januari 1770 in de Nieuwe kerk te Groningen gedoopt en op 1 mei 1796 te Venlo getrouwd met Johanna Catharina van Maanen getrouwd.

Voor zover mij bekend zijn registers van officieren in het ARA te Den Haag, maar weet dat niet zeker. wie kan mij hiermee helpen en indien mogelijk zijn gegevens opzoeken.

Achtergrond: ik ben bezig met een onderzoek naar de buitenplaats die hij in bezit heeft gehad; de eigenaren en de bewoners van deze buitenplaats.

Ter aanvulling nog :

Johannes Jacob Ernst is kapitein geweest bij het 13e bataljon infanterie van linie. Hopelijk heeft iemand de mogelijkheid voor mij om zijn staat van dienst te Den Haag op te zoeken.

Andre Westendorp - 2 aug 2013 - 09:53







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu