stamboomforum

Forum logoMilitairen » Petrus Ludovicus de Pauly betrokken bij Waterloo?



Profiel afbeelding

In onze familiepapieren bevindt zich een aanstellingsbrief van Petrus Ludovicus de Pauly tot kapitein van een compagnie in het leger van de Prins van Oranje dat weer onder commando staat van Frederick Duke of York, de opperbevelhebber van het geallieerde leger. Gedateerd 31 augustus 1800, getekend door Frederick zelf. Mijn vraag is nu of deze De Pauly in 1815 betrokken is geweest bij de Slag bij Waterloo. Ook zou ik meer willen weten over Bataafse officieren die in 1795 zijn uitgeweken naar Engeland. Kan iemand mij op het spoor van bronnen of literatuur over deze Nederlandse 'Engelandvaarders' zetten?

Bij voorbaat dank.

V.S.E. Falger

V.S.E. Falger - 26 okt 2013 - 00:53

Heb je al wel zijn stamboekgegevens? In te zien bij het Nationaal Archief

 

Landmacht: Officieren, Onderofficieren en Manschappen (Staatse Militairen), Voornaam: Petrus Lodewicus Chevalier Zoeken Terug naar zoekresultaat Alle resultaten

Voornaam Petrus Lodewicus Chevalier

Tussenvoegsels de

Achternaam Pauly

Wapen Infanterie

Regiment Oranje Gelderland

Bataljon 1

Aard van de bron Stamboek

Bronverwijzing Nummer toegang: 1.01.19, inventarisnummer: 1957, folionummer: 94 + 149

Annemarie57 - 26 okt 2013 - 16:01


Beste Annemarie,

Dank voor uw tip die ik zeker moet gaan opvolgen. Uw resultaten waren zeer bruikbaar en deels herkenbaar want ik beschik ook over een origineel benoemingsbesluit van de Staaten Generaal waarin deze Petrus Ludovicus chevalier de Pauly wordt aangesteld als Capitein bij de Compagnie van den Capitein van Munnich onder t tweede Battaillon van 't Regiment Orange Gelderland, d.d. 18 Augustus 1792.

Daarna hoop ik dat iemand mij een tip kan geven om in Engeland te zoeken naar een of meerdere Nederlandse militaire kolonies tussen 1795 en 1815.

V.S.E. Falger

V.S.E. Falger - 26 okt 2013 - 22:40







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu