stamboomforum

Forum logoMilitairen » Brabant 1815?



Profiel afbeelding

in stamboeken staat bij sommigen onder ''gedane veldtogten''vermeld;

Braband 1815 en Frankrijk

is dat een meer algemene mededeling of worden daar specifieke veldslagen mee bedoeld die de persoon daadwerkelijk heeft meegemaakt?

Bert de V.

Bert de Vlaming - 29 jan 2014 - 20:36

"Frankrijk 1815" is vrijwel zeker een verwijzing naar de veldslagen Quatre-Bras en Waterloo. Ik stel me zo voor dat "Brabant" een soortgelijke verwijzing is (troepenbewegingen ervoor). Wie weet kan de expert Bas Lems hier wat licht over laten schijnen...

BertKoor - 30 jan 2014 - 09:29

Bert heeft gelijk. Het is een aanduiding dat iemand aanwezig is geweest bij de veldtochten van 1815, nl. de gevechten voorafgaand en tijdens Waterloo en/of daarna, toen de troepen verder trokken naar Noord-Frankrijk en uiteindelijk naar Parijs. Met Brabant wordt het huidige Waals-Brabant bedoeld.

Wat niet wil zeggen dat diegene daadwerkelijk aan gevechtshandelingen heeft deelgenomen, want niet alle troepen hebben gevochten. Maar de vermelding geldt voor deelname aan de veldtocht.

Bas Lems - 1 feb 2014 - 00:08


Bas & Bert, bedankt voor de informatie!

Bert de Vlaming - 1 feb 2014 - 17:54







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu