stamboomforum

Forum logoMilitairen » Soldaat Willem Reestman 1864



Profiel afbeelding

Willem Reestman zn van Hendrik R en Maria Groothuis, geboren 7-11-1837 te Weerselo. Uit Delpher kranten heb ik het volgende gehaald: Op 5 mei 1864 met de boot Noach naar Indië vertrokken en overleden op 12-11-1864 te Muntok (eiland ten oosten van Sumatra). Geldbedrag ƒ 3,37.

Ik zou graag willen weten: waarom is hij naar Indië gegaan, waaraan of hoe is hij overleden (ziekte of oorlogsverwonding), waarom een geldbedrag en aan wie kwam dit ten goede.

Jops Reestman

Jops Reestman - 27 okt 2014 - 16:58

Waarschijnlijk heb je dit uit de Staatscourant.

Waarom hij ging zullen we waarschijnlijk nooit weten. Vaak was het het avontuur of ze gingen uit armoe. Een groot deel overleed aldaar.

Met een beetje geluk kun je iets vinden over zijn overlijden in zijn stamboekinschrijving in het Nationaal Archief

Ik heb hetzelfde geval gehad met een familielid, maar waar hij aan overleden was stond er niet in. Hij kreeg nog wel achteraf een medaille.

Dat geldbedrag is zijn nalatenschap. Met de vermelding in de Staatscourant konden familieleden daar aanspraak op maken.

Frank Fransz - 27 okt 2014 - 18:08


Zijn overlijden staat niet vermeld in de regeringsalmanak Ned Indie 1815-1942.

Zijn staat van dienst zla nieet uitgebreid zijn, gezien zijn korte verblijf in Ned Indië. Tenzij hij al eerder in Ned Indië is geweest en terugkwam van verlof.

Stamboekinschrijving kun je opzoeken/inzien bij CBG/Nationaal Archief.

http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/zoek-naar-onderofficieren-en-militairen-bij-koninklijk-nederlandsch-indisch


Hij gaat (als het zijn eerste reis is) vrij laat (?) naar Indië. Je kunt eens in het bevolkingsregister nakijken waar zijn activiteiten tussen 1850 en 1864 werden uitgeoefend. Was hij misschien geruime tijd voor uitzending al in het leger?, was hij ouderloos geworden etc.


mvg-Ben

Ben Wegman - 27 okt 2014 - 18:49







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu