stamboomforum

Forum logoMilitairen » Antoine Cezar Chevalier



Profiel afbeelding

Een edelman met de naam Antoine Cezar Chevalier was een officier (generaal?) in het leger van Napoleon Bonaparte en heeft meegevochten bij de slag van Waterloo. Na het verloren gevecht wist Antoine Cezar Chevalier te vluchten, zijn hele familie bij elkaar te brengen en per schip Frankrijk te verlaten. Eerst kwamen ze aan op het eiland Ceylon om vervolgens aftemeren in de haven van het eiland Nias voor west Sumatra. De helft van de family Chevalier verliet het schip en het eiland en belanden in de havenstad Sibolga ten noorden van Padang. Antoine Chevalier was geboren in Parijs op 6 december 1780 en stierf in Fort de Kock ( Boekittinggi), west Sumatra op 24 april 1881, dus iets meer dan 100 jaar. Hij trouwde met Colleta Cecillia Romanville Velu in Batavia op 8-maart 1835. Zij is geboren in Luik, Belgie op 9 maart 1811 en stierf in Padang, west Sumatra op 23 oktober 1886. Antoine Cezar Chevalier is mijn over-over-grootvader van moeder's zijde. Ik heb heel wat gegevens van de Chevalier familie van het eiland Sumatra, maar heel weinig gegevens van de ander helft van de Chevalier's die na aankomst op het eiland Nias, zijn doorgevaren naar Java en zeer waarschijndelijk naar Semarang en zelf Djokja. Mijn Sumatraanse stamboom staat ook op mijn website www.MyIndoWolrd.com Weet iemand meer van de familie Chevalier die op Java hebben gewoond? 

Ronny Geenen - 1 dec 2014 - 21:09

Vermoedelijk kent u de gegevens die via www.roosjeroos.nl te krijgen zijn.

G.Karssenberg - 1 dec 2014 - 21:23

Jan Clavaux - 1 dec 2014 - 21:33


Is er informatie betreffende militairen en officieren en hun positie en rangen in het leger van Napoleon?

Zoals Antoine Cezar Chevalier, wat was hij precies. Was hij tijdens de slag bij Waterloo een kolonel of een generaal?

Was hij van adel? Was hij een hogenoot? Hoe kan ik zijn familie wapen vinden? Van het familie wapen heb ik een klein wazig iets op oud papier staan, dat wijlen mijn moeder nog in haar bezit had.

Diverse familieleden hebben mij al het bovenstaande gezegd, maar niemand heeft het mij kunnen bewijzen.

Ronny Geenen - 1 jan 2015 - 18:14







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu