stamboomforum

Forum logoMilitairen » stamboekinschrijvingen 5e Bataljon Veteranen ca. 1812

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Ik zoek de stamboekinschrijving van iemand die begin 1812 deeluitmaakte van de 2e comp. 5e bataljon Veteranen, wat toen kennelijk te Coevorden verbleef.

 

Wie kan me helpen aan een verwijzing naar de betreffende stamboeken?

Jan

Hallo Jan,

De stamboeken van de veteranen staan niet online en dat zal voorlopig ook niet gebeuren.

Ik heb laatst geschreven met Parijs (Chateau Vincennes) of ze wat op willen zoeken uit die stamboeken, maar ik kreeg een vriendelijk bericht terug dat ik zelf naar Frankrijjk moest komen als ik wat wilde bekijken.

Mvg

Bas Lems

Ben, 

Hartelijk dank voor deze (weinig perspectiefvolle) informatie!

Zag inmiddels wel dat het drents archief flink wat bedrijfsvoeringsinfo heeft m.b.t het franse garnizoen te Coevorden 1811-1814 o.l.v. de luitenant-kolonel Joseph Martin David. Misschien kan ik daar vinden wat ik zoek.

 

 

gr. Jan

Jan

Dag Jan,

Nog twee vragen aan je:

Welke persoon zoek je precies? Ik kan dan kijken of hij misschien ergens in mijn aantekeningen opduikt.

En ten tweede:

Waar op de website van het Drents Archief heb je die informatie over het garnizoen in de Franse tijd gevonden? Ik kan het zelf nl. niet vinden.

Mvg

Bas Lems

Ben,

 

In zoek info over Frans (Franciscus Ignatius) Collet, ged. Colmar (Elzas) 15.5.1752, overl. Voorthuizen 2.1.1817, zv Franciscus Collet en Barbara Vasnerin. In jan. 1812 gaf hij schriftelijk toestemming voor het huwelijk van zijn oudste dochter; hij diende toen onder de 2e comp. 5e bat. veteranen en verbleef te Coevorden.

De mogelijk relevante info in het Drents archief zag ik hier: 

http://drentsarchief.nl/onderzoeken/archiefstukken?mivast=34&mizig=210&miadt=34&miaet=1&micode=0116&minr=764034&miview=inv2&milang=nl#inv3t1

zie ook: http://www.coevorden.nl/over-de-gemeente/geschiedenis/coevorden/jaartallen-en-gebeurtenissen/de-18e-eeuw/de-franse-tijd-1795-1814/hoofdstuk-iii-de-blokkade.html

Jan


Dag Jan,

Ik heb in mijn bestanden niets kunnen vinden over Frans Collet. De familienaam Collet komt wel voor, maar geen Frans. Het zou natuurlijk kunnen dat hij niet in het Bataafse of Hollandse leger heeft gediend (periode 1795-1810), maar via Franse dienst bij de veteranen is gekomen.

Alleen het raadplegen van het stamboek in Parijs zal dan uitsluitsel geven.

Mvg

Bas

Bas LemsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!