stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Waar heeft Napoleon Evert van Valburg (geb.1784) gelaten??

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Een van mijn voorouders is op 20-10-1811 in dienst gekomen bij het 9e regiment artillerie ter voet en is daarmee naar Rusland gegaan voor zover mijn informatie strekt (Dagvaarding). Daarna is er niets meer van hem vernomen en in 1845 is er een vonnis uitgesproken "rechtsvermoeden van overlijden"

Uiteraard ben ik benieuwd waar Napoleon Evert van Valburg (geb. 11-02-1784 te Avezaath) heeft gelaten. Echter alle informatie over de persoon of over vindplaatsen is welkom.

Alvast dank voor je hulp.

Chris van Valburg

Veel Nederlanders zaten bij de 9 ème artillerie à pied de la garde, ook één van mijn voorouders.

Er zijn helaas nog geen stamboeken van gepubliceerd.

http://www.memoiredeshommes.sga.defense.gouv.fr/fr/arkotheque/inventaires/recherche.php?fam=10

Geduldig afwachten maar.

Frank Fransz

Beste Frank,

Dank voor je snelle reactie.

Ook wanneer de stamboeken er zijn zal het moeilijk worden vrees ik. Ca. 90% van de soldaten van de grande armee heeft het niet overleefd. Overlijden werd slecht bijgehouden in de stamboeken, enkel het overlijden in een hospitaal werd secuur bijgehouden. Ben benieuwd of we er ooit achter gaan komen.

Chris van Valburg

Beste Chris en Frank,

in het stamboek van het 9e Regiment Artillerie te Voet staat Evert van Valburgen  op folio 392 ingeschreven met stamboeknummer 2349. Hij kwam bij het legeronderdeel aan op 21 oktober 1811. Hij diende als "canonnier" bij de 22e compagnie en was remplacant (plaatsvervanger) voor Antoine Théodore van Rynbaek. In de kolom die bestemd is voor de inschrijvingen van blessures en campagnes waaraan hij deelnam, staat alleen vermeld: "Royé le 1er Janvier 1813." Dat betekent in dit geval dat hij niet is teruggekomen uit Rusland en dat niet bekend was waar hij was achtergebleven.

Antoine Théodore van Rynbaek was waarschijnlijk Antonie Theodorus van Rijnberk uit Buren. In de notariele archieven van Buren/Avezaat en omgeving is de zakelijke overeenkomst tussen de families Rijnberk en Van Valburgen vast wel terug te vinden. 

Frank, als jij wilt weten wat er over jouw voorvader in het stamboek staat, stuur dan zijn naam maar even. (wil.oteman@xs4all.nl)

Met vr. groet,

Wil Oteman

Wil Oteman


Ben opzoek naar een familielid Gerard Kuijf geboren 20 sept. 1789 en overleden 26 sept. 1825 ?

diende in het 9e regiment artillerie te voet ( a pied)  25 Yc101 stamboeknummer 2652 

 

Kan iemenad misschien iets meer over mededelen?

Bij voorbaat bijzonder bedankt 

Wim KuijfPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!