stamboomforum

Forum logoMilitairen » Stoottroepen welke zijn uitgezonden naar Nederlands Indi?



Profiel afbeelding

Zijn er mensen die in hun familie stoottroepers hebben? Vanwege een onderzoek naar het Regiment Stoottroepen Limburg, waarvan velen naderhand met het 1e en 3e bataljon regiment stoottroepen naar Nederlands Indië zijn geweest, zoek ik contact met (familie van) oud-stoottroepers.

Met vriendelijke groet,

Hans Ettes, Geleen

Hans Ettes - 6 okt 2015 - 14:10

Hallo Hans,

 

Zag het berichtje staan. Mijn opa heeft bij het 1 rs gezeten. 

Gr Diane

Diane Dirkx - 7 okt 2015 - 21:09

Beste Hans,

Ik had een broer, Arnold Aelmans,die was in Indië bij het 7e RI Stoottroepen.en was chef Kok voor zijn onderdeel. Hij heeft op Java gezeten, Sumatra, Billiton en Tandjongpriok. Hij is helaas overleden en kon veel vertellen over zijn belevenissen daar. Toen hij thuiskwam met een bus vol met militairen kreeg hij een uur later een aanval van malaria en was even van de wereld. De huisarts heeft hem weer opgepept. Wellicht kun je er wat mee.

Groeten, Frits Aelmans.

frits aelmans - 9 okt 2015 - 18:22

Hallo,

Mij neef is gesneuveld in augustus 1947 bij  een overval op een transport met een vrachtauto te Tjibatoe zijn naam was P.W. huijsmans ligt  begraven in Ned indie Menteng pulo heef gediend bij het 3RS  7 December is in 1946 naar Ned indie vertrokken.

Zou nog verder informatie over hem hebben hou ik mij aanbevolen mijn mailadres is wmjmjanssen@gmail.com

 

Met vriendelijke groet,

W. Janssen

Janssen - 15 mar 2018 - 16:50

http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00432/q/zoekterm/7e%20RI%20Stoottroepen/q/comments/1 of even zoeken op Tijgerbrigade of T-brigade 

Deze eenheid is ook bekend als het vergeten leger.. http://www.hetdepot.com/T-brigade.html

Rob de Ridder - 30 mar 2018 - 01:21


Goede morgen Hans Ettes,

naar aanleiding van jouw oproep wil ik reageren.

Mijn vader C.L.A Thijssen was ingedeeld bij 1RS en is in Indië gewond geraakt en teruggekeerd naar Nederland. Nooit heeft hij gesproken over die tijd. Het heeft hem in zijn verdere leven persoonlijk veel blokkades opgeleverd, gr Ruud Thijssen

Ruud 2 - 23 nov 2019 - 09:37







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu