stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » soldaat clemens gerardus

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben op zoek naar inlichtingen zoals ouders en geboorteplaats enz  van Clemens Gerardus.

Hij is in 1622 gehuwd in Belgie dorp Halen met een meisje van aldaar.Zijn beroep was soldaat.

Wij vermoeden dat hij nederlandse afkomst had daar de getuigen van het huwelijk en getuigen bij geboorte Nederlandse namen waren.

Wie kan mij helpen of me zegggen waar ik iets kan vinden van soldaten die toen gevochten hebben tegen de spaanse koning

Guido Clemens

Wellicht komt u met deze onderzoeksgids een beetje verder.

http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/militairen-officieren-onderofficieren-en-soldaten-landmacht-nederland-v%C3%B3%C3%B3r-

Meer onderzoeksgidsen (slechts enkele over militairen) zie http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids

mvg-Ben

Ben Wegman

Aanvulling: het huwelijk was op 1-2-1622 in de Sint Petrus te Halen

LINK

miles presidiarius halensis is soldaat in garnizoen te Halen. De getuigen waren Mgr (magister? = meester) Petrus (2 x onduidelijk) en Joannes van Dommelen.

Verder is het zo, dat je in de praktijk van een soldaat van vóór circa 1770 geen gegevens zult aantreffen in militaire archieven, en zeker niet van iemand uit 1622.

In de link, die Ben Wegman hierboven geeft, staat het al: In het algemeen kan worden gesteld dat vóór het jaar 1773 de kans op succes vrijwel nihil is. Pas vanaf 1773 is er meer bewaard gebleven.

Jan Clavaux

Misschien toch handig om de namen van de kinderen, de echtgenote  en de doopgetuigen te vermelden. Je weet maar nooit waar dat goed voor is.

Jan, ik zie dat de naam van de echtgenote in de trouwinschrijving staat (logisch), maar verder dan Christina kom ik niet.

niepoort

bedankt voor de inlichtingen

Guido Clemens

de naam van de echtgenote is Vraesens

Guido Clemens

Er zijn maar heel weinig mensen, die hun voorouders rechtstreeks terug kunnen voeren tot 1622 (bijna 400 jaar!).
Ik denk, dat u daar fier op mag zijn, en dat het nu eenmaal zo is, dat u de ouders van Gerardus Clemens nooit zult kunnen vinden.

Jan Clavaux

inderdaad is al een hele opgave geweest om zover iets te vinden. We hebben vanaf 1622 alle gegevens teruggevonden hier in Belgisch Limburg. Het is zo ook dat de naam verschillende manieren van schrijven heeft gehad  clemens  clements clementis  van clemen. Allemaal familie van mekaar. Volgens een tante van mij zijn we ook kerkenbouwers geweest volgens overleving ma da is moeilijk te reimen met soldaat.

Ik ga hier in belgie nog wat doorzoeken moesten er mensen zijn die iets vinden of willen weten van de stam clemens in Halen Belgie zijn welkom.

Groetjes en bedanktvoor de reaties

Guido Clemens


Petrus Dalen ludimgr. Ludi magister = schoolmeester

Ronald Hellenbrand
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!