stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Nationale Militie gegevens kwijt ?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hoi,

 

Ik heb een voorouder, Christoffel Kraan, geboren op 05-09-1842 te Weststellingwerf, die volgens de bijlagen bij zijn huwelijk in 1861 met lotingnummer 53 is ingeloot voor de militie. Hij is op 12 mei 1861 ingelijfd en uit hoofde van expiratie van dienst op 11 mei 1867 uit dienst zijn ontslagen.

Echter: er is in de database van de Nationale Militie niets over hem te vinden, ook niet na uitgebreid zoeken door de helpdesk van de Nationale Militie site. De regio is wel al opgenomen in de database (ik zijn broers inderdaad wel vinden).

De helpdesk van de Nationale Militie site raadde mij aan contact met Tresoar op te nemen (waar het archief van de Nationale Militie van de regio ligt), om te kijken of zij inzage heeft in de boeken van 1861 en zodoende achter nummer 53 kunt kijken wat daar staat. 

Dit heb ik dus gedaan, maar ik vraag me af of iemand van jullie enig idee heeft waar ik verder zou kunnen kijken. 

Het lijkt erop dat deze beste man wel 6 jaar in dienst is geweest. Daar zou toch iets over terug te vinden moeten zijn? 

En als hij niet in dienst is geweest, maar er is een remplacant in zijn plaats gegaan dan zou dat ook terug te vinden moeten zijn in de database van de NM. Wat zou hier aan de hand kunnen zijn? 

Heeft iemand een dergelijke situatie meegemaakt en wat bleek toen de oorzaak te zijn? 

Groeten,

 

Curltje

Curltje

Volgens de website militieregisters.nl zijn van Tresoar de lotingsregisters van 1863-1912 op de website aanwezig. Verder vind ik dat iedere man die zijn 19e levensjaar ingaat, zich in januari van dat jaar moet inschrijven in de woongemeente van zijn ouders. Voor Christoffel Kraan is dat in januari 1861. Omdat de gegevens van Tresoar pas vanaf 1863 op de website staan, vind je hem waarschijnlijk om die reden niet terug.

Johanna C.


Dank je wel!! Ik zie het nu ook. Zowel ik als de helpdesk heeft dit over het hoofd gezien. Hopelijk kunnen ze me verder helpen bij Treso

CurltjePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!