stamboomforum

Forum logoMilitairen » Militieregister niet bereikbaar



Profiel afbeelding

Als ik de site Militieregisters.nl aanklik kom ik in een onduidelijke website (BitPub) die niets met de Militie te maken heeft.

Heeft iemand anders dit ook ondervonden, en weet iemand hoe ik in het Militieregister terecht kan komen? 

Herman Oomen - 8 sep 2017 - 15:51

Militieregisters.nl bestaat niet meer wegens geldgebrek.

Zie: https://www.stamboomforum.nl/actualiteit/2/61144/0/site_militieregistersnl_er_is_een_storing_

De site met de millitieregisters wordt inderdaad offline gehaald. We kijken nu hoe we die gegevens in onze indexen op de site van Stadsarchief Amsterdam op kunnen nemen. Wanneer dat gerealiseerd zal zijn kan ik u helaas niet zeggen.

Jan Clavaux - 8 sep 2017 - 16:11

Dank voor de reactie.

Jammer dat het MIlitieregister niet meer bestaat, dat wordt weer eindeloos zoeken waar ik het wel vinden kan in al die verschillen stamboeken.

Herman Oomen - 8 sep 2017 - 19:04

Als geruststelling; met de informatie uit de militieregisters kom je niet verder in de stamboeken. Er staat meestal niet in waar de persoon gediend heeft.

Frank Fransz - 8 sep 2017 - 19:28

Militie-inschrijvingen van Amsterdam zijn wel handmatig te doorzoeken. https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/5182.nl.html 

mvg-Ben

Ben Wegman - 8 sep 2017 - 19:57

kom ik in een onduidelijke website (BitPub)


Niets "onduidelijks" aan :

Bitpub is een nieuw publicatieplatform, dat is ontwikkeld door Bitpub BV te Amsterdam, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.


Zie ook reactie van Jan Clavaux - 8 sep 2017 om 16:11 :

... We kijken nu hoe we die gegevens in onze indexen op de site van Stadsarchief Amsterdam op kunnen nemen. ...

Willem Hak - 8 sep 2017 - 20:15

Bitpub mag dan een nieuw publicatieplatform zijn, als je via militiegister.nl daarnaar doorverwezen wordt dan moet je je eerst aanmelden. Nou heb ik niet de gewoonte om dat blindelings te doen, ik wil graag weten waar ik mee te maken heb.

Waarom ik in het militieregister wilde kijken was om te weten te komen of Jan Gortzen, geboren 14-11-1910 te Kerkrade, al in Nederlandse dienst was voordat hij in Nederlands Indië terecht kwam. Van hem weet ik alleen dat hij in 1943 geinterneerd werd door Japan als soldaat. Is hij gemobiliseerd bij het uitbreken van de oorlog, of was hij al in dienst.

Herman Oomen - 8 sep 2017 - 22:32

Jan Goertzen komt niet voor in de adresboeken Ned Indie. Dat zou kunnen inhouden dat hij militair was, want die worden in actieve dienst zijnde niet vermeld.

De interneringskaart geeft als geboortedatum 14-11-1910. Als naam J.J. Goertzen waarbij later de J.J. vervangen is door Jozef. De post moet gestuurd worden naar A.J. Goertzen. Interneringskaart

Ik denk dat ik het verhaal kloppend heb. 

Bruidegom: Jan Gortzen
Zoon van: en
Partner van:  
Bruid: Agnes Josephine Monteiro
Dochter van: en
Partner van:  
Plaats: Soerabaja Datum: 31-10-1935
Opmerking(en):  
Aktenummer: 247 Filmnummer: 1357838

Hier echter slechts een enkele voornaam. Evt zou e.e.a. gecontroleerd kunnen worden via een film van FS (huwelijksaktes Soerabaja; film zou aanwezig kunnen zijn op de Zaaiersweg in Amsterdam bij het familiecentrum van de Mormonen, bellen voor afspraak op vrijdagmiddagen)

Ik vind ook nog een andere bron: Bronnenpublicaties IGV deel 8 Burgerlijke stand van Malang

zoon geboren 11-10-1936. Ouders Jan Görtzen oud 27 jaar Europees fuselier en Josephina Monteiro, echtelieden. Aangeven de vader. Getuigen Felix Urbach, oud 34 jaar zonder beroep en Leendert Albert de Bruyne oud 64 jaar zonder beroep

dochter geboren 26-03-1938 ouders Johannes Bierhuizen oud 23 jaar Europees fuselier en Johanna van der Water, echtelieden; aangever de vader. Getuigen Johannes Bernardus Heffelaar oud 25 jaar Europees sergeant der infanterie en Jan Jozef Görtzen oud 28 jaar Europees fuselier.

Ik denk dat dit de persoon is die je (onder)zoekt. Mocht je de naam van de zoon willen ontvangen stuur dan een persoonlijk berichtje naar mij. I.v.m privacyregels van het forum.

mvg-Ben

ps we zijn inmiddels aardig afgedwaald van de oorspronkelijke vraag. 

Ben Wegman - 8 sep 2017 - 23:08

en Limburg kwam niet voor in militieregisters.nl

Frank Fransz - 9 sep 2017 - 09:25

Ben, alle gegevens die je hier geeft heb ik al. Evengoed bedankt dat je het voor me opgezocht hebt.

Als opmerking, op de interneringskaart, die ik ook heb, staat zijn naam links boven, J.J. Gortzen is zijn vader.

Voor wat betreft filmrollen van Family Search, alle centra's van de Mormonenkerk met de mogelijkheid om filmrollen te bekijken zijn of worden binnenkort gesloten, de Mormonenkerk geeft als verklaring dat alle filmrollen via de site te bekijken zijn.

Niets is minder waar, er zijn alleen filmrollen beschikbaar, niet zo veel, van de periode na 1950 van Indonesië. Dus alles daarvoor wordt ons nu ontnomen. Een beetje eigenaardig als  je bedenkt dat stamboomonderzoek een hoofdcore is bij de Mormonen! Ik heb 20 jaar met mijn neus in de rollen gezeten, en was nog lang niet klaar. Maar ja, het is niet anders, het wordt je nu onmogelijk gemaakt om onderzoek te doen in Nederlands Indië.

Blijft mij niet anders over om wat betreft J. Gortzen maar naar Den Haag te gaan om in de stamboeken van de O.O. en minderen van de Knil te neuzen. Helaas zijn er geen scans van. Daar zijn ze wel mee bezig, maar hoe lang duurt dat?

Groeten Herman

Herman Oomen - 9 sep 2017 - 12:26

@ Jammer (voor mij) dat je alles al wist! Maar ik moest het doen met de beschikbaar gestelde informatie

De Jan Gortzen waarnaar mijn bronnen wijzen was al voor de oorlog in dienst.

Je hebt gelijk dat Jozef als zijn vader vermeld staat. 

Wat de films betreft: IGV is bezig met FS om de films via internet beschikbaar te krijgen. De films in Amsterdam liggen daar nog op de plank w.o. de huwelijksfilm. Even bellen om dat na te gaan.

Vermoedelijk is uit het bevolkingsregister van Kerkrade ook op te maken of hij naar Harderwijk/Nijmegen is gegaan rond 1929. Een andere informatiebron is SAIP.

mvg-Ben

Ben Wegman - 9 sep 2017 - 20:01

In Oktober ( 15 of 29 ) 1815 vertrok een eskader schepen vanaf den Helder met koloniale troepen en arriveerde April 1816 in Batavia. De zog. 1ste expeditie naar oost-Indië. Soldaat H.H.Salijn was daarbij en werd in Maart 1819 lichamelijk ongeschikt verklaard en ging terug naar Nederland. Is er informatie te vinden over het 5de regiment 1ste bataljon waartoe hij behoorde bijv. over de activeiten daar , plaatsen waar actief en ook over aard verwonding en waar.

aloys - 7 nov 2017 - 10:34

@ Aloys,

Ik denk dat jouw vraag niet past bij het onderwerp waar deze string over handelt (militieregister). Je had beter een eigen onderwerp kunnen aanmaken. 

Jouw informatie is vermoedelijk hetzelfde als die ik vond? http://zoekakten.nl/zoekmil2.php?soort=0&anaam=Salijn&vnaam=&submit=Zoek

Wellicht kan ook het boekje Vredesgarnizoenen van H. Ringoir nog wat helderheid brengen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 7 nov 2017 - 11:01


oké , nieuw topic dan maar. Heb verder wel alle informatie over H.H.Salijn verzameld behalve over zijn verblijf in de tropen en gagement maar of dat lukt ?  Bedankt Ben , mvg Aloys.

aloys - 7 nov 2017 - 15:54







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu