stamboomforum

Forum logoFora » Militairen » Bemanning gezonken schip M.V. Hanan 28-07-1944

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

De M.V. Hanan (voorheen Wilhelmina) wordt op 6 oktober 1942 door de Duitse Krijgsmarine in beslag genomen, ingeschreven bij de Amsterdamse rederij Hanmar C.V. en ingezet voor de bevoorrading van de Duitse troepen op het Ile de Groix (voor de kust van Bretagne). Op het schip bevinden zich 4 Nederlandse bemanningsleden Tonko Tomeï, gezagvoerder - Leenderd Spaans, machinist - Willem van der Veer, scheepskok en een matroos genaamd Tom. Het schip wordt op 28-07-1944 door de Engelse luchtmacht tot zinken gebracht en er komen 2 opvarenden om, waaronder matroos Tom. Naar deze laatste ben ik op zoek voor een contact uit Frankrijk, omdat hij meent dat deze Tom wel eens familie van hem zou kunnen zijn. Over Tonko Tomeï is mij voldoende bekend, van de overige opvarenden weet ik dat Leenderd Spaans zich na de oorlog definitief in Frankrijk gevestigd heeft op het Ile de Groix. Er lijken geen monsterrollen van het schip meer aanwezig te zijn, in ieder geval niet bij het gemeentearchief van Amsterdam of in de Duitse Wehrmachtadministratie, ook bij familieleden is niets bekend. Mocht iemand nog een tip hebben waar verder te zoeken dan is die meer dan welkom

Rik Kohler

Misschien kun je contact opnemen met de samenstellers van de beschrijving van het wrak op deze site:

https://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?139323

Wellicht zijn zij, of is één van hen, in het bezit can meer info.

Bedet

Op deze site:

 http://www.atlasponant.fr/fiche/Navire/056HAN001/#fiche=/fiche/Navire/056HAN001/

staat ook eea vermeld. (Onderaan "infornatie over het zinken van Hanan"  aanklikken voor meer bemanningsnamen die het vergaan iverleefd hebben) En daaronde de bibliografie met namen van teksten waar info uit gehaald is. Wellicht dat daar meer in staat over de rest van de bemanning.

Bedet

Misschien kun je hier aanvullende info vinden  om verder te zoeken .

 

http://www.marhisdata.nl/main.php?to_page=schip&id=7300

http://www.wreck.fr/hanan.htm

 

Evert Smit

E.L.Smit

Frank Fransz

Veel dank heer Bedet voor deze tips. Helaas nog geen nieuwe inzichten, geeft wel een heel mooi en compleet overzicht inclusief wat nog van de zeebodem is gehaald, dat heb ik nog niet eerder heb gezien. 

Rik Kohler

Dank Frans, maar het gaat hier om de koopvaardij, niet om militairen

Rik Kohler

Evert, deze organisatie heb ik inderdaad benaderd en gaven mij direct uitgebreid antwoord met een aantal tips. Onder meer een site zeemansleed met alle op zee overleden zeelieden. Logisch maar helaas staat alles op achternaam gesorteerd en die heb ik niet.

Rik Kohler

- Veel dank heer Bedet voor deze tips.

Graag gedaan.... maar ik ben geen heer hoor..... Rollende ogen .  Ik ben een "mevrouw". 

Succes met zoeken, groetjes, Bedet

Bedet


Zeemansleed is helaas niet meer on line er kon ook op scheepsnaam gezocht worden.

Evert Smit

E.L.SmitPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!