stamboomforum

Forum logoMilitairen » Twee Stamboeknummers (Zwiers, Nederlands-Indi?)


Profiel afbeelding

Hallo,

Mijn voorouder Herman Lambertus Zwiers heeft naast zijn stamboeknummer 91365 nog een ander stamboeknummer, namelijk 151427000. Hij is geboren op 27 februari 1915 in Ternate, Molukken en heeft zijn hele leven in Nederlands-Indië gewoond. Het zou echter kunnen dat hij een tijd in Nederland heeft doorgebracht.

Kan iemand uitleggen wat het tweede stamboeknummer is, en of er een stamboek van dat nummer bestaat?

p.s.: Ik vond laatst op de website van het Nationaal Archief nog deze inschrijving, waar beide stamboeknummers worden vermeld: http://www.gahetna.nl/collectie/archief/inventaris/gahetnascan/eadid/2.10.50/inventarisnr/483/level/file/scans-inventarispagina/6/foto/NL-HaNA_2.10.50_483_0102/fotouuid/d14a649c-d14e-7bf6-b7ed-806ad3416cb5/scan-index/129

Alvast bedankt.

Sem Beljaars

Het lijkt op het unieke registratienummer geboortejaar-maand-dag-volgnummer dat iedere militair meekrijgt. Alleen klopt het getal 14 dan niet........

Frank Fransz

@ het is het registratienummer

Maar (veel belangrijker) heb je zijn echte stamboek inschrijving al?

Ministerie van Koloniën: Stamboeken en pensioenregisters Militairen KNIL Oost-Indië en West-Indië » Inventaris nr. 422, Scan: 205

Het lijkt erop dat hij de oorlog niet in Indië heeft meegemaakt.

Frank Fransz

Zijn verblijf in Nederland is te achterhalen via Delpher. Zoek daarin in Indische kranten in de betreffende periode op zijn naam. Europeanen die per schip naar Nederland gingen en terug kwamen werden in lijstjes in de krant vermeld. Eenmaal in Nederland werden zij voor de duur van hun verlof in het bevolkingsregister van hun verblijfplaats / pension opgenomen.

Gerard Beerman

Gerard Beerman

Bedankt voor alle reacties.

Ik vraag mij nu alleen nog af, is dit nummer normaal voor KNIL-militairen, of betekent het dat hij ook in Nederland militair is geweest? In de link die ik stuurde staat namelijk ook dat hij "hier te lande is aangenomen". 

Zijn stamboek heb ik inderdaad zelf al gevonden, toch bedankt voor het opzoeken.

Ik weet wel bijna zeker dat hij de oorlog in Nederlands-Indië heeft meegemaakt, aangezien ik via SAIP een interneringskaart heb gekregen. 

Sem Beljaars

http://www.gahetna.nl/vraagbaak/onderzoeksgids/zoek-naar-onderofficieren-en-militairen-bij-koninklijk-nederlandsch-indisch​aangenomen in Ned Indië.

Deze geeft aan dat het itemnummer waaronder de eerder vermelde stamboekinschrijving werd gevonden zou behoren bij personen aangenomen in Oost-Indië.

mvg-Ben

Ben Wegman


'Hier te lande' is voor degenen die in Indië zijn geboren. De overigen kwamen per boot uit Nederland. zie jouw link

Ik zie geen reden in zijn stamboek staan waarom hij naar Nederland zou zijn gegaan als KNIL militair en wanneer dat dan gebeurd zou moeten zijn.

(ik vind zijn interneringskaart niet bij het NA)

Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu