stamboomforum

Forum logoMilitairen » Soldaat Henk Eilander uit Twello in Nederlands-Indi?


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar gegevens van soldaat Henk Eilander uit Twello die dienst heeft gedaan in Nederlands-Indië. In brieven d.d. 1948 en '49 komen de plaatsen Batavia, Purwokerto en Semarang voor. Hij was Dpl. Soldaat in de V. Brigadie. Zijn stamboek nummer is 260818221. Op internet kan ik niets vinden. Misschien dat iemand mij op weg kan helpen? Alvast bedankt.

Robin van de Brug (Scheurwater)

Uitgezonden militairen 1945-1949

Voor gegevens over militairen behorende tot de eenheden van het Nederlandse leger, uitgezonden in het kader van de naoorlogse Indonesische onafhankelijkheidsstrijd (politionele acties), kunt u zich wenden tot het Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie
DCDI / Semi-Statische Archiefdiensten
Postbus 7000
6460 NC Kerkrade

Frank Fransz

Wellicht is hier nog wat op te vragen:

Stichting Administratie Indonesische Pensioenen ( www.saip.nl )

Bij mijn onderzoek heeft het veel informatie opgeleverd.

Sjaak Voerman

Super bedankt @Frank en [e-mailadres verborgen] Ik heb zowel de archiefdiensten van het ministerie als SAIP aangeschreven. Hopelijk komen ze met informatie!

Robin van de Brug (Scheurwater)

@Frank en @Sjaak Helaas geen geluk. Bericht teruggehad van beiden instanties. Zij willen om te beginnen een geboortedatum hebben en die heb ik helaas niet.

Robin van de Brug (Scheurwater)

Misschien bij het Nationaal Archief?

Annemarie57

Dan denken ze lekker met je mee.

Zijn stamboek nummer is 260818221

Kan het niet gewoon zijn

26 = 1926
08 = augustus
18 = 18

volgnummer 221

Zo is het nummer in ieder geval bij mij wel opgebouwd.

Frank Fransz


Bedankt voor jullie reactie. Over de e-mail krijg ik vreemd genoeg geen meldingen meer van nieuwe reacties op dit forum. Vandaar dat ik zo laat reageer.

@Annemarie57 Voor die periode ben ik door het NA doorverwezen naar het Ministerie van Defensie zoals @Frank Fransz al heeft aangegeven. Het Ministerie van Defensie wil nu een overlijdensakte en die heb ik niet..  @Frank Fransz ik ben brutaal geweest en heb het saip opnieuw een e-mail gestuurd met als geboortedatum 18-8-1926. Het is even afwachten of zij mee willen werken. Bedankt voor de tip!

Robin van de Brug (Scheurwater)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu