stamboomforum

Forum logoMilitairen » Cornelis Veen


Profiel afbeelding

Cornelis Veen is in dienst van het Napoleontisch leger geweest. Hij was als fuselier bij het 1e Bataljon binnen het 37e Regiment Infanterie van Linie ingedeeld op het moment dat hij als vermist werd opgegeven. Hij is waarschijnlijk in de omgeving van Dordrecht geboren. NIMH geeft geen hit, noch op naam, noch op regiment.

Heeft iemand een idee waar ik verder kan zoeken naar hem? Of gegevens over hem heeft?

Alle tips zijn welkom.

Jan Vliegenthart

Dit lijkt zijn overlijdensakte wel.

Woonplaats kom ik niet uit

Bouches de la Meuse klopt wel.

Frank Fransz

Dat zou best eens kunnen, zeg ik met de grootste voorzichtigheid. Die geboorteplaats zegt me echter ook helemaal niets. Maar bedankt voor het meedenken!

Jan Vliegenthart

Yolanda Lippens

Opvallend dat het 37e ook weer genoemd wordt. Ik vind hem echter niet in de stamboeken.

Frank Fransz

Een voorzichtige gooi naar de woonplaats. Er lijkt leerust te staan. Als ik daarop google blijkt het een kasteelpark in Warmond Zuid-Holland te zijn.

Bedet

*

Frank Fransz

Dit document ken ik Yolanda Lippens. Waarschijnlijk via John Ooms. Maar bedankt voor je reactie.

Jan Vliegenthart

Als mijn idee klopt, is hij in Hendrik-Ido-Ambacht woonachtig geweest of zelfs geboren. Daar zijn helaas geen doop-en trouwgegevens meer van de periode waarin Cornelis geboren kan zijn. Mijn vermoeden is dat hij vóór 1788 geboren is. Het dorp behoort overigens bij de Bouches de la Meuse.

Dus Warmond is inderdaad wat ver weg.

Jan Vliegenthart

Sliedrecht? of draaf ik door?

Eind '91 wordt daar een Cornelis van Veen geboren

Frank Fransz

Dat klopt Frans, maar in 1788 ook een Cornelis Veen. Ook in Sliedrecht. Ik heb ook andere bronnen geraadpleegd en daar zag ik ook de achternaam van der Ven in vermeld. Is misschien ook nog een optie voor de overlijdensakte.

Jan Vliegenthart

Warmond viel overigens wel onder het departement Bouches de la Meuse. Zie op blz. 11 en 12 van dit document voor een overzicht van alle plaatsen die onder het departement Bouches de la Meuse vielen. 

Johanna C.

De door @Frank gevonden overlijdensakte betreft het 37e régiment infanterie légère (link). Uit dit document maak ik op dat je dan moet zijn bij 22 YC 259-261, terwijl de link naar de stamboeken in Frank's latere bericht m.i. is voor GR 20 YC en GR 21 YC. Zijn de stamboeken voor 22 YC ook online of moet je daarvoor naar Parijs? Al met al weet ik in het geheel niets over deze archieven, wellicht interpreteer ik de nummering verkeerd.

Peter S2

Ervan uitgaande dat ze het fonetisch hebben geprobeerd op te schrijven gok ik op Sliedrecht

Uitgeschreven lid


@ Peter

Foutje ik link naar het 37e 'de Ligne' en niet naar 'Legère'

22 YC is niet on-line te raadplegen

Frank FranszPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu