stamboomforum

Forum logoMilitairen » Thomas Cassiopijn



Profiel afbeelding

Mosterd na de maaltijd maar toch: ik vond een voorvader van mij: Herman Terwiel, getrouwd in Geertruidenberg op 1-6-1679 (dus geboren vóór 1660, mogen we veronderstellen), waarbij de volgende informatie stond:

Herman Terwiel en zijn zonen Jasper (*1680 geboorteplaats niet bekend - misschien ook Geertruidenberg, of Hulst) en Andries (*1690 Hulst) waren beroeps militairen in dienst van het Staatse leger; zij dienden alle drie (waarschijnlijk als tamboers) in hetzelfde regiment. Herman was Corporaal in de Compagnie van Kapitein Rijswijk in het Regiment van Brigadier en Collonel Thomas van Cassiopijn. De regimenten werden regelmatig overgeplaatst; ze bleven dan kortere of langere tijd in een legerplaats. De gezinnen van de militairen trokken meestal met hen mee. Toen zijn regiment in Brielle verbleef is Herman daar gestorven en op 30 maart 1702 begraven, waarschijnlijk op het kerkhof naast de Grote- of Catharinakerk (pro deo).

We kunnen dus aannemen dat het regiment van Thomas van Cassiopijn in 1679 in Geertruidenberg was, in 1690 in Hulst en mogelijk in 1702 in Brielle. 'Mogelijk' als Herman al die jaren aan hetzelfde regiment verbonden was.

Christel Terwiel - 18 jun 2020 - 16:35







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu