stamboomforum

Forum logoMilitairen » Marine in Indonesië: Foto Fokkens * 1926, overleden 1985


Profiel afbeelding

Hallo Mensen.

 

https://www.mupload.nl/img/a6wvpxu5k.lambert fokkens broer roelof .jpg

Geboren:31 aug 1926Overleden:15 apr 1985

hij heeft gevochten in indonesie ? zegt mijn opa.

is er een soort iets waar je kan zien waar hij naar toe is gestuurd?

 

mvg Manuel

Manuel Fokkens

Ben Wegman

Bedankt  maar dat zocht ik niet echt een register

Manuel Fokkens

Heb je de informatie op de site waarnaar de link leidt wel gelezen? Of ik begrijp je vraag verkeerd.

Dit schrijf jij: " hij heeft gevochten in indonesie ? zegt mijn opa. is er een soort iets waar je kan zien waar hij naar toe is gestuurd?"

Daaruit begrijp ik dat je geïnteresseerd bent in zijn staat van dienst.

mvg-Ben

Ben Wegman

ja maar ik heb totaal geen ervaring op dat gebied.

dus ik weet niet hoe je moet zoeken

Manuel Fokkens

Manuel, dit is voor mij bekend terrein, en ik vergelijk zo’n zoektocht met het maken van een puzzel. Om een puzzel te kunnen maken moet je eerst de belangrijkste puzzelstukjes omdraaien. Het opvragen van een persoonsdossier levert je de puzzelstukjes die je nodig hebt om een beeld te maken van persoon (functie, rang), de militaire eenheid, de periode en de plaatsen waar hij was gelegerd. Van daaruit kan je algemene bronnen raadplegen over dat onderdeel, en wellicht ontmoet je bijvoorbeeld via Facebook “Indie-militairen1945-1951” mensen die bekend zijn met de details over het onderdeel (persoonlijke verhalen, officiële documenten en foto’s). Mijn ervaring is dat het altijd begint met het opvragen van het persoonsdossier bij Defensie, zoals door Ben Wegman al is aangegeven, want anders ga je puzzelen in het donker. Succes!

Dirk van Duijn


Volgens mij heeft Manuel heeft wat moeite met begrijpend lezen en het toepassen van de aanwijzingen. Gelukkig dat Dirk goed uitlegt hoe zo'n onderzoek moet worden aangepakt. Misschien dat het helpt.

MarietjePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu