stamboomforum

Forum logoMilitairen » Kanonnier Obbes


Profiel afbeelding

Op 8 augustus 1896 kwam kanonnier Cornelis Obbes (*23-02-1877, zoon van Hendrik Obbes en Anna Maria Kok) om het leven op het forteiland Pampus. Bij een oefening zat er tussen de losse flodders zat een scherpe patroon en Cornelis werd geraakt. Wie heeft extra informatie over Cornelis en/of zijn familie (foto? De gegevens uit het bevolkingsregister van Amsterdam zijn mij bekend.)

Nico Kan (gids op het forteiland Pampus)

Nico Kan

Waarschijnlijk al bekend, maar op Delpher zijn verschillende krantenberichten te vinden over het ongeluk en over de begrafenis van Cornelis Obbes. Zie hier

Johanna C.

Hallo Johanna,

Ja die krantenberichten had ik al. Toch bedankt voor het meedenken.

Groeten,

Nico

Nico Kan

Henderik Obbes en Anna Maria Kok zijn op 05-05-1869 in Amsterdam getrouwd.

Ze hadden in ieder geval nog een zoon: Jan Lambertus Obbes. Hij trouwde op 10-08-1899 in Amsterdam met Johanna Maria Brouwer.
Uit de huwelijksbijlagen blijkt dat vader Hend(e)rik Obbes op 21-04-1899 in Amsterdam is overleden. Moeder Anna Maria Kok overleed op 03-01-1886 in Amsterdam.

Naar welke informatie ben je specifiek op zoek? Als ik weet waar je naar op zoek bent, kan ik wat gerichter zoeken.

Johanna C.

Hallo Johanna,

Ik hoopte eigenlijk in contact te komen met nabestaanden van deze familie Obbes, om zo te horen of er nog 'inside' informatie beschikbaar was. Of het verhaal nog in de familie rondging enz. Misschien zelfs een foto van Cornelis. Maar dat zal wel ijdele hoop zijn denk ik.

Groeten,

Nico

Nico Kan

Ik vind op de website van het stadsarchief Amsterdam wel de archiefkaart van broer Jan Lambertus Obbes. Zie hier. Hij verhuisde in 1945 van Amsterdam naar Edam. Op de kaart zijn ook de namen van 6 kinderen vermeld. Misschien kan met deze gegevens verder gezocht worden naar nabestaanden van Cornelis Obbes. 

Johanna C.


Hend(e)rik Obbes en Maria Obbes worden ook in deze berichtenreeks uit 2009 genoemd. Zie hier. Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar ik meld het toch maar even. 

Johanna C.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu