stamboomforum

Forum logoMilitairen » Mogelijk militaire medaille? [opgelost]


Profiel afbeelding

Hallo allemaal, Ik vraag me af waar deze medaille voor is gegeven? Is het mogelijk een medaille uit leger, of burgelijke medaille? Ik weeet wel dat de persoon die het draagt uit belgie komt. Wie kan er meer over zeggen? Link: https://www.mupload.nl/img/uq53beaf2gnu.jpg Mvg MAARTEN

Maarten

L. Loef

Beste Maarten,

Ik schat zelf in dat het om een onderscheiding in de Militaire Willems-Orde gaat. Gezien het type lint zal het dan gaan om de onderscheiding "Ridder 4e klasse". Je kan zelf het een en ander nalezen op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Militaire_Willems-Orde.

Heb je wellicht ook een tijdsindicatie van de onderscheiding? De foto is ongeveer gemaakt tussen 1880-1910 lettende op de kleding en het type fotomateriaal.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout

Is de persoon op de foto bekend of is er een vermoeden?

Wellicht is deze site dan nuttig:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_ridders_in_de_Militaire_Willems-Orde

Theo van Bemmel

Hallo, Dank voor de informatie! Ik weet niet precies wanneer de foto is gemaakt, wel tussen 1880 en 1895. En de foto is gemaakt in Lierre in Belgie Mvg Maarten

Maarten

Ik weet ook niet de naam

Maarten

Een suggestie is om hier de database te downloaden van gedecoreerden (of klik direct op Download index ZIP (10.17 MB)). In die Excel file, sorteer dan op kolom E, en zoek dan naar Willems-orde. Die vis je er dan snel uit en kun je allemaal even langs lopen, mocht er een bekende naam tussen zitten. Meestal voorzien van een link naar een scan van een kaartje met details. Indien die niet werkt, dan even op eerstgenoemde link de volledige achternaam intypen.

Peter S


Het lijkt mij eerder een Belgische onderscheiding of (burger) ereteken.

W. van der KooijPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu