stamboomforum

Forum logoMilitairen » "Beeltrijs", soldaten kamer Zeeland/Middelburg opgelost



Profiel afbeelding

Op de lijsten van opvarenden van de VOC vind ik 2 namen ("Be(e)ltrijs") komende van Antwerpen. In de parochieregsiters van Antwerpen is er inderdaad een familietak "Beeltrijs" te vinden. De 2 namen, Baltus en Bartholomeus, echter niet. Is er een mogelijkheid om meer te vinden over soldaten bij kamer Zeeland en Middelburg? Zoals bv lijsten van soldaten uit de periode 1700-1750 en hun indiensttreding? 

Bernard Biltris - 10 mar 2021 - 13:50

Leveren de andere namen die in de akten [link, link] genoemd worden (Anna Marie Louis, Lodewijk van den Bogaart, Gerrit Blom, Jacob van Ixem) geen aanknopingspunten op?

JP Ouweltjes - 10 mar 2021 - 14:15 (laatst bijgewerkt 10 mar 2021 — 14:16 door auteur)

De 2 namen, Baltus en Bartholomeus

de namen zijn Baltus en Balthasar, dus het zal dezelfde persoon zijn; bij zijn laatste reis wordt de weduwe Maria Anna Thresia Cornelissen genoemd [hier]

Peter B - 10 mar 2021 - 14:18


Klopt! Ik heb 3 huwelijken gevonden van Balthazar waarvan het derde met Maria Anna Theresia Cornelissens in Antwerpen! Baltus en Balthazar zijn idd dezelfde personen. Ook één kind in Antwerpen, verder nog geen kinderen gevonden.

Heel erg bedankt voor de helpende reacties en tips!

Nu nog wat verder zoeken naar het verband met mijn familietak... 

Bernard Biltris - 14 mar 2021 - 10:44







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu