stamboomforum

Forum logoMilitairen » Ik zoek informatie over het Gelders regiment



Profiel afbeelding

Heeft iemand meer informatie over het Gelders regiment. Jan Jentink diende als soldaat bij het voetvolk in dat regiment. Op het moment dat Jan diende stond zijn afdeling onder commando van Sergeant Majoor Schimmelpenninck Capt. C. Lamberg. Deze Schimmelpennick is niet Jacob Schimmelpennick, die overleed al 9 jaar voor de geboorte van Jan Jentink in 1667.
Nicolette Meijer-Jentink

Nicolette Jentink - 26 dec 2021 - 07:27

In het Vaderlandsch woordenboek, Volumes 25-26 https://books.google.nl/books?id=3AA5AAAAMAAJ&pg=RA2-PA286&dq=geldersch+regiment+schimmelpenninck&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjfmfqEo4n1AhXvwQIHHeLUDuEQ6AF6BAgCEAI#v=onepage&q=geldersch%20regiment%20schimmelpenninck&f=false staan verschillende Schimmelpennincks genoemd die hebben gediend in het Geldersche Regiment, zowel te paard als te voet. 

Wat meer informatie over Jan Jentink zou kunnen helpen.

met vriendelijke groet, Hans Blondeel Timmerman 

Hans Blondeel Timmerman - 29 dec 2021 - 16:16


In de eerste plaats dank voor de reactie. Nu over Jan Jentink. Heel veel weten we ook niet over hem. Hij werd gedoopt op 28-04-1667 in Aalten. Hij trouwde met Janna Cresdael. Hun eerste kind werd geboren in Amsterdam in 1689. De 2e en de 6 die volgden werden allen in Zutphen geboren. Zij kregen van Janna's vader in 1704 een huis aan de Frankensteeg in Zutphen. Dat huis verkochten ze in 1721. 
Hoewel Jan en Janna hun eerste kind in Amsterdam kregen, is daar niets over trouwen te vinden. Je zou dan Zutphen verwachten, maar ook daar niets over een huwelijk. Het is daarom dat ik meer over het Gelders regiment wil weten, want wellicht zijn ze ergens getrouwd waar het regiment waarin Jan diende zich op dat moment bevond. De ouders van Jan:  Hendrick Jentincks en Jenneke (Jentincks) woonden in Aalten, maar ook daar vinden we geen trouw gegevens. 
Met vr. groet,
Nicolette

Nicolette Jentink - 29 dec 2021 - 17:30







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu