stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 1447

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Op deze foto staan Grietje Ruiter en Hendrik Baas voor hun huis (boerderij?) in de plaats Veenoord (Boerdijk?). Beide personen zijn (aan de / in) Boerdijk overleden. Boerdijk is anno 2011 een weg in Veenoord. De foto is voor 1920 gemaakt omdat Grietje Ruiter in 1920 is overleden.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Weet iemand of dit huis nog bestaat en indien dit het geval is, wat het adres nu is.

Steekwoord(en)

Veenoord Boerdijk Baas Ruiter 1920 

Vraagsteller

Michel Serne

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Er is een huis dat er op lijkt. Boerdijk 60. Zie Google Streetview.

Pauwel

Ik heb gekeken, maar kan eerlijk gezegd niet het gelijkende huis vinden... Toch bedankt voor de zoeksuggestie!!

Michel Serne

In Genlias komt dit stel vanaf 1877 voor in Veenoord en het beroep van Hendrik gaat van arbeider naar koopman en in 1909 schipper. Kan het niet zijn dat ze dan aan het kanaal gewoond hebben? In 1909 was Hendrik Baas schipper, evenals zijn toen overleden zoon Pieter Baas. Dat de naam H. Baas boven de deur in grote letters vermeld staat kan er misschien ook op wijzen dat ze niet buitenaf woonden maar in het dorp zelf. Op Google Streetview kan ik langs het kanaal helaas dit huis ook niet vinden. Waaruit blijkt dat ze aan de Boerdijk zouden hebben gewoond?

Herman Kimmann

Ik heb uitgevist dat Hendrik Baas en zijn gezin eerst aan de noordkant van het kanaal hebben gewoond, dit perceel heeft hij in 1903 verkocht aan de spoorwegmaatschappij voor de aanleg van de lijn Emmen-Zwolle. In hetzelfde jaar kocht hij bouwgrond schuin aan de overkant en bouwde er een huis, dat in gewijzigde vorm nog steeds bestaat. Het adres is Van Goghstraat nummer 8, het is op Google Streetview nauwelijks te herkennen. Tot 1956 is het in handen van de fam. Baas gebleven, daarna is het achtereenvolgens van een schilder, een winkelier en een vleeshandelaar geweest.

Herman Kimmann

Heeft u ook een suggestie?