stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 1639

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

In dit graf ligt Gesina van Harten begraven. Zij was getrouwd met Jacob van der Horst. Jacob was een zoon van Cornelis van der Horst, maar dat is niet de andere persoon die hier begraven ligt.

Vraag over deze afbeelding gesteld

Is er een relatie tussen de twee personen die hier begraven liggen? Zo ja, welke?

Steekwoord(en)

voorthuizen van der horst horst van der harten van van harten  

Vraagsteller

Marianne van Harten

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 4 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


De man van Gesina is tweemaal eerder gehuwd geweest, 1e op 5-12-1850 te Barneveld met Willemina Margareta van Voorst en 2e 26-10-1854 te Barneveld met Hendrikje van den Broek. Uit dit 2e huwelijk werd op 21-12-1856 te Voorthuizen een zoon Cornelis geboren. Hij overleed 23 jaar oud en ligt bij zijn stiefmoeder in het graf.

W.F.H. Naudin ten Cate

Het is inderdaad dat wat de Hr Naudin ten Cate als antwoordt schrijft dat wat op de grafzerk staat geschreven dat Cornelis van der horst de stiefzoon is van gesina van Harte. Cornelis van der Horst is geb op 21-12-1856 als zoon van Jacob van der Horst en Hendrina van den Broek te Voorthuizen. Op de overlijdings datum welke op de grafzerk staat van Cornelis heb ik niets kunnen vinden zijn geboorte akten heb ik wel gevonden.

Rob.Lambermon

Wat bij mij bekend is dat er ene Van Harte woonde in de Bisschopsstraat (Schildersbedrijf )in Oldenzaal en dat hij een paar Dochters had waarvan er een Johanna -Maria-Margaretha van Harte Trouwde met Josephus Siemerink (smid)te Oldenzaal zij was geb op 14 Juni 1834,. Maar helaas is mij niet bekend dat een zusje van haar getrouwd is met ene Jacob v/d Horst, Zoek verder in het Twents Archief

Th Siemerink

Hallo Guido, ik zie nu dat ik de N achter de naam van Harte hebt vergeten dus het is ook een van Harten Sorry,beetje slordig Grt Theo Siemerink

Th Siemerink

Heeft u ook een suggestie?