stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 1942

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Dit zijn twee trouwfoto's. Van de linker trouwfoto weet ik dat het mijn overgrootouders zijn, Cornelis de Jong en Helena Hendrika Jeanet Pieters uit Meerkerk/Nijmegen.

Naspeuring in een album van verre familie leverde de rechterfoto op, waarbij op aanwijzing van de zus van de bruid geschreven stond: 'oom Kees en tante Leen'. Dat zouden dan dezelfde personen moeten zijn. Echter, dat het zijn niet (toch?)

Valt er iets te zeggen over het uniform van de bruidegom rechts?

Vraag over deze afbeelding gesteld

In beide gevallen draagt de bruidegom een uniform. Van de linker bruidegom weet ik dat het een uniform is van de koloniale reserve en ook dat het om een ambtenaar gaat. (Schijnt te zien te zijn aan de boord.) Dit klopt met de bewering dat het om Cornelis de Jong gaat.

Wat voor een uniform draagt de rechter bruidegom? Is dat ook koloniale reserve, of iets ander? En valt er iets te zeggen over een functie of rang?

Ik hoop op basis van uniforminformatie de juiste personen bij de trouwfoto rechts te kunnen herleiden, bijvoorbeeld door functies uit trouwaktes die ik heb te vergelijken.

Steekwoord(en)

Koloniale Reserve KNIL uniform Nijmegen militairen 

Vraagsteller

C. Leibbrand-de Jong





Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 2 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


De militair op de rechter foto is een adjudant onderofficier van het KNIl. Hij draagt de Attilla, uniformjas, van de Genie. Zie kraagembleem. In zijn rechter hand draagt hij de KNIL helmhoed. Fraaie foto !!

J.H. Vroom

Wat ik wel weet is, dat Cornelis de Jong, geb. op 30-11-1876 te Ameide (Z.H.) op 17-07-1915 in het huwelijk trad te Nijmegen met Helena Hendrika Jeanet Pieters, geb. op 24-01-1881 te Nijmegen. Cornelis had van zijn Commandant der Koloniale Reserve toestemming gekregen om in het huwelijk te treden. Hij was Adjudant-Onderofficier-Kwartiermeester. Info afkomstig uit de Huwelijks Bijlage nr. 205. Dus de hiergenoemde info slaat waarschijnlijk toch op het rechter plaatje. (ook volgens J.H. Vroom) succes

DHv. E.

Heeft u ook een suggestie?