stamboomforum

  Zoekplaatjes » Nummer 2316

MarkeringBeschrijving van het zoekplaatje

Geboorteplaats vermeld in ovl-akte (2). Vervolg op zoekplaatje 2310

Vraag over deze afbeelding gesteld

Wie weet welke plaats dit is. Er staat iets van Le Ybosetz ? Zie akte 723.

Steekwoord(en)

Geboorteplaats 

Vraagsteller

J. H. van Veen

Suggesties

Leden van het Stamboom Forum hebben de volgende 10 suggesties gedaan bij dit zoekplaatje:


Namen is gebaseerd op de geboorteplaats van zijn vrouw. In haar ovl-akte staat, goed leesbaar Namur.

J. H. van Veen

Wat de geboorteplaats van Frans Sweserijn betreft zit ik, gezien jouw bijdrage, nu ook richting 's Hertogenbosch te denken. Maar dan kan ik de S in bosch niet rijmen. De S in andere woorden wordt keurig op de schrijflijn geschreven en breder. Mischien geknoei van de amtenaar?

J. H. van Veen

Frans Sweserijn en Johanna van der Sabel zijn gehuwd in Utrecht en hebben daar ook hun kinderen gekregen en zijn daar ook overleden.

J. H. van Veen

Dat zou kunnen. Beroepsmilitair was in die tijd heel gewoon. Ik heb nog niets gevonden wat hierop wijst. De gegevens die ik heb komen uit een register van de stad Utrecht. Hierin staan alle dopen, huwelijken, enz. van alle gezindten, maar dan alleen de datums en namen. Verder niets. Deze registers zijn aangelegd n.a.v. een besluit in 1845? Ze zijn opgeslagen onder de noemer Ned. Herv. Ik heb het doopboek van de kerk in de Walsteeg en andere kerken in Utrecht gevonden en ook van huwelijken en overlijdens/begraven inmiddels gevonden. Wel staat alles door elkaar in die van de Walsteeg, dus 905 scans door bladeren. De andere schijnen ook niet helemaal op volgorde te liggen. Ook ong. 600 blz per stuk. Ik hoop dat de huwelijks bijlages van hun huwelijk er nog zijn. Hieruit kun je vaak een schat aan informatie vinden.

J. H. van Veen

Aanvulling: De geboorteplaatsen heb ik uit hun ovl-akte 1819 en 1827

J. H. van Veen

Met de huw. bijlages, bedoel ik die van hun kleinkinderen.

J. H. van Veen

Net nog iets gevonden: Militairen, Alle Gezindten Utrecht Trouwen 1648-1811 Frans Swesereijn en Johanna van der Sabel zijn 01-11-1767 gehuwd. Ze staan niet in dit register.

J. H. van Veen

's bosch Waarschijnlijk de volgende Frans gedoopt op 8/11/1731, zoon van Ludovicus en Getrudis Franse (Leurs?): Sweserijn, Franciscus (Gedoopte) Franse, Gertrudis (Moeder) Sweserijn, Ludovicus (Vader) Leurs, Jacoba, (Getuige) Leurs, Franciscus, (Getuige) Dopen - Dopen DenBosch 356 (8/11/1731)

Karen

Allen bedankt. Ik ga er vanuit dat er in de ovl-akte van Franciscus(1) Den Bosch staat. Hij zou in 1723 geboren moeten zijn. Dan nu bewijs vinden dat dit de Franciscus is die Karen heeft aangedragen. 10 jaar verschil kan zomaar. Ik ben dat wel eens eerder tegengekomen, maar in die gevallen waren de ouders wel genoemd in de ovl-akte. Daarnaast nog het bewijs vinden dat het kind Franciscus van Franciscus(1) dezelfde is als Franciscus(2), die gehuwd was met Johanna de Vink. Al deze Franciscussen krijken ook kinderen genaamd Ludovicus.

J. H. van Veen

Maar weer verder op het forum. (1)Franciscus Sweserijn x Johanna van der Sa(a)bel / (2)Franciscus Sweserijn x Jo(h)anna de Vink(e)

J. H. van Veen

Heeft u ook een suggestie?